Hlavní obsah

I příprava jídel musí být ekonomická

Novinky, www.catler.cz

Obrovský boom gastronomie, stovky cooking show na kdekterém televizním kanálu, jídlo jako seriózní téma – takový je trend. Spojujeme si ale gastronomii a ekonomii, tedy hospodárnost, dostatečně?

Grily Catler

Článek

Uvědomujeme si nutnost ekonomického jednání, když nakupujeme potraviny, ingredience, grily, kávovary nebo třeba odšťavňovače? Jeden z oblíbených televizních formátů, vytvořený v Anglii a převzatý do dalších zemí, včetně Česka, zabývá se snahou kovaného a jadrného profesionála o záchranu krachujících restaurací. Národ

Uvědomujeme si nutnost ekonomického jednání, když nakupujeme potraviny, ingredience, grily, kávovary nebo třeba odšťavňovače? Jeden z oblíbených televizních formátů, vytvořený v Anglii a převzatý do dalších zemí, včetně Česka, zabývá se snahou kovaného a jadrného profesionála o záchranu krachujících restaurací. Národ s úžasem zjišťuje, že vést restauraci není jen otázka schopnosti kuchaře a vstřícnosti obsluhy, že je to po čertech komplikovaná ekonomika a že provést gastronomickou šalupu neklidnými vodami trhu vyžaduje osvíceného lodivoda, který v první řadě umí a chce počítat.

Uvědomujeme si nutnost ekonomického jednání, když nakupujeme potraviny, ingredience, grily, kávovary nebo třeba odšťavňovače? Jeden z oblíbených televizních formátů, vytvořený v Anglii a převzatý do dalších zemí, včetně Česka, zabývá se snahou kovaného a jadrného profesionála o záchranu krachujících restaurací. Národ s úžasem zjišťuje, že vést restauraci není jen otázka schopnosti kuchaře a vstřícnosti obsluhy, že je to po čertech komplikovaná ekonomika a že provést gastronomickou šalupu neklidnými vodami trhu vyžaduje osvíceného lodivoda, který v první řadě umí a chce počítat. O restauracích už to tedy víme. A co kuchyně a kuchyňky

u nás doma, u nás ve firmě?

Catler recept burger master

Hospodárnost v přípravě jídla zahrnuje celý komplex komponentů. Někteří výrobci a dovozci potravin a především pak výrobci kuchyňských spotřebičů si to naštěstí začínají uvědomovat a snaží se edukovat své zákazníky a vést je k hospodárnosti a hlavně efektivnosti přípravy jídel. Filozofie značky Catler může sloužit jako příklad takového jednání. Jejich přístup je totiž komplexní. Nenabízejí jen spotřebiče, nabízejí styl, účelnost i know-how. Mít doma nebo ve firmě spotřebiče Catler je bezesporu do značné míry otázka prestiže. Dává se tím najevo, že kvalita a efektivita je pro nás na prvním místě a že kompromisy tu nejsou na místě.

Vezměme třeba dnes už legendární kontaktní grily Catler. Ve všech pádech je skloňují mistři kuchařského řemesla,

s uznáním o nich hovoří přední šéfkuchaři. Proč? Odhlédněme od kvality, spolehlivosti a trvanlivosti, neboť to by měla být samozřejmost vždy.

Catler totiž nabízí na jedné straně naprostou funkčnost a hospodárnost přípravy jídel a na straně druhé se nespokojuje s pouhou výrobou a prodejem, ale v kursech Catler Academy vedených špičkovými odborníky – akademii od počátku zaštiťuje šéfkuchař Dalibor Navrátil – učí doslova mistrovskou, ale také maximálně ekonomickou přípravu jídel.

Catler recept burger master

A právě kontaktní grily Catler jsou vlajkovou lodí zmiňované hospodárnosti. Speciální nepřilnavý povrch QuantaniumTM, senzory detekující pokles teploty při položení masa na gril, které teplotu následně vyrovnávají tak, aby grilování bylo rychlejší a efektivnější, zaměnitelné grilovací desky, snadná a blesková změna grilu

A právě kontaktní grily Catler jsou vlajkovou lodí zmiňované hospodárnosti. Speciální nepřilnavý povrch QuantaniumTM, senzory detekující pokles teploty při položení masa na gril, které teplotu následně vyrovnávají tak, aby grilování bylo rychlejší a efektivnější, zaměnitelné grilovací desky, snadná a blesková změna grilu z kontaktního na otevřený barbecue gril, variabilní nastavení teploty, časovač, vyrovnávač teploty… to všechno přispívá k naprosté kontrole nad přípravou jídla i nad náklady, které s ní souvisejí. Když k tomu připočítáte fakt, že jde o spotřebiče určené primárně pro domácnosti, je jasné, že tohle je cesta, která může české rodiny dovést

k hospodárnějšímu nakládání se surovinami i energiemi – a ovšem také ke zdravě připravenému a skvělému jídlu. A to je přece smysluplný cíl, nemyslíte?

Výběr článků

Načítám