Hlavní obsah

Atopická pokožka potřebuje zejména v zimě komplexní péči

Novinky, Herbo Medica s.r.o.

Chladné a větrné počasí, prudké střídání teplot a přetopené prostory – všechny tyto faktory způsobují, že až polovina lidí trpí v zimě problémy se suchou pokožkou. Nejobtížnější období však prožívají lidé s atopickým ekzémem.

Pokožka atopiků se velmi rychle vysušuje, ztrácí elasticitu, svědí a praská.

Článek

Pokožka atopiků se velmi rychle vysušuje, ztrácí elasticitu, svědí a praská. Kožní bariéra je vážně narušená a stačí málo, vznikne zánět a problém, který umí pořádně potrápit, je na světě. K obnově kožní bariéry, která je nezbytná pro zdraví a vitalitu pokožky, přistupuje většina lidí stejně – snahou o dostatečné promaštění pokožky. To je samozřejmě nezbytné a kvalitní promašťovací přípravky, ideálně bez kortikoidů, mohou obtíže výrazně zmírnit. Velmi často však pouze mazání nestačí a kožní bariéra nestíhá v kritickém zimním období dostatečně rychle regenerovat.

 

Výzkum i praxe ukázaly, že stejně důležitou součást péče o pokožku tvoří i obnova kožní bariéry zevnitř. Pokud dokážeme tělu dodat látky, které může využít právě k opravě poškozené bariéry, pokožka, která jde postupným olupováním na povrch, je ve viditelně lepším stavu.

Zdravé stravování je dnes moderní a řada lidí se zdravotními problémy se pokouší jíst jinak. Dodat tělu kvalitní stavební materiál pro obnovení kožní bariéry pouze stravou však není vůbec jednoduché. Dnes tolik populární omega mastné kyseliny, jež pro zmírnění atopických potíží dlouhodobě doporučují sami dermatologové, jsou obsaženy například v mořských rybách, které se však na český stůl nedostávají příliš často a v potřebné kvalitě. Ani důležité probioticke kultury, které posilují imunitu, zkvalitňují trávení a vstřebávání živin z jídla, není snadné získat ze stravy v potřebné kvalitě. Velkým problémem napříč populací je i překyselení organismu, které se spolupodílí na řadě zdravotních komplikací.

Komplexní a vyváženou péči o atopickou pokožku, zaměřenou na obnovu kožní bariéry, přináší Protopan, jediná ucelená řada pro atopiky na českém trhu. Kromě kvalitních promazávadel – krému a mléka bez kortikoidů, obsahuje i tři cílené doplňky stravy – Omega 3&6, Lactobacillus a pH balance na odkyselení organismu a vyrovnání pH pokožky, které je u atopiků jiné než u běžné populace. Další informace a on-line poradnu najdete na www.protopan.cz.

Výběr článků

Načítám