Hlavní obsah

Penzijní spoření může zvýšit váš příjem v důchodu o více než 30 %. Pokud začnete spořit včas

Novinky, Penzijní fond České spořitelny

Výhodou penzijního spoření je možnost výběru strategie, jak úspory rozložit do fondů s různou ziskovostí a mírou kolísání. Se státním příspěvkem a možným příspěvkem zaměstnavatele je proto penzijní spoření velmi zajímavým spořícím produktem.

Penzijní spoření může zvýšit váš příjem v důchodu o více než 30 %. Pokud začnete spořit včas.

Článek

Lídrem v oblasti doplňkového penzijního spoření na českém trhu je Česká spořitelna - penzijní společnost, která také jako jediná na trhu nabízí svým klientům zdarma unikátní službu Garance, zaručující vyplacení prostředků minimálně v hodnotě, kterou účastník do fondu vložil (platí pro Konzervativní a Vyvážený fond).

A kolik můžete s penzijním spořením České spořitelny získat?

30letý muž s hrubou mzdou 25 000 Kč, který si letos založí penzijní spoření s měsíčním příspěvkem 1 000 Kč rozděleným v poměru 50 % pro Konzervativní účastnický fond a 50 % pro Vyvážený účastnický fond, může očekávat průměrné roční zhodnocení 2,57 %. Před odchodem do důchodu tak naspoří celkem 943 131 Kč, přičemž sám vloží pouze 456 000 Kč. Zbylou částku tvoří státní příspěvky ve výši 104 880 Kč a výnosy 382 251 Kč. A zatímco bez spoření by za současných podmínek pobíral důchod ve výši 12 069 Kč, při výplatě úspor rozložené na 20 let mu díky penzijnímu spoření příjem vzroste na 16 696 Kč.

Penzijní spoření může zvýšit váš příjem v důchodu o více než 30 %. Pokud začnete spořit včas.

Výběr článků

Načítám