Hlavní obsah

Elegantní, čisté, trvalé - fasádní desky Cembrit

Komerční článek

Fasáda jako obranný štít chrání dům před povětrnostními vlivy a změnami teplot. Zároveň je i jeho tváří, která odráží osobnost majitele domu..

Cembrit a.s.

Článek

Vláknocementové fasádní obkladové desky Cembrit představují moderní materiál, stále více využívaný architekty po celé Evropě.

Architekti si je vybírají pro jejich jedinečné vlastnosti. Cení si jejich elegantního přirozeného vzhledu, který je nadčasový. Jsou to pevné desky, odolávající klimatickým vlivům, škůdcům a plísním po dlouhou dobu. Vyrábí se z čistě přírodních surovin v široké paletě barev i úprav. Vybírat je možné mezi deskami v čistě přírodním provedení v barvě cementu, který tvoří jejich základ, deskami probarvenými do hmoty pastelovými a přírodními tóny nebo povrchově barvenými deskami s téměř neomezenou barevnou škálou.

Díky jejich vlastnostem je možné vláknocementové desky velice efektně kombinovat s jinými přírodními materiály, jako je dřevo nebo kámen. Je možné je snadno formátovat, fantazie architekta tedy není ničím omezena.

Desky velkých formátů mohou být čistě přírodní, probarvené do hmoty, charakteristické svým tlumeným a matným povrchem bez viditelných povrchových úprav (Cembrit Cembonit). Jejich surový povrch přirozeně stárne, jako ostatní přírodní materiály a zachovává si tak po celou dobu své životnosti unikátní výraz.

Naopak téměř neomezenou barevnou paletu nabízejí desky povrchově barvené vodou ředitelnou akrylátovou barvou (Cembrit Metro). Jejich základ tvoří přírodní šedé desky, plné krytí barvou dodává povrchu desky jedinečnou odolnost proti mechu a biologickému znečištění, proti vlhkým skvrnám a mechanickému poškození.

V nabídce nechybí ani do hmoty probarvované desky s polotransparentním nebo plným krytím barvou (Cembrit True a Zenit), které v sobě kombinují výhody obou dříve zmíněných materiálů. Desky si zachovávají klasický vzhled vláknocementu a proto dodávají fasádě originální hloubku a strukturu v té nejvyšší kvalitě. Kombinace originální struktury vláknocementu s poloprůhlednou povrchovou úpravou dodává deskám charakteristický a zajímavý výraz.

Zajímavou alternativou k velkoformátovým deskám jsou elegantní desky menšího formátu (Cembrit Express), které jsou oblíbené především díky opravdu snadné montáži, kterou zaručují nízká hmotnost a malé rozměry desek. Odolné, trvanlivé a prakticky bezúdržbové vláknocementové desky jsou flexibilní a dodávají fasádě jedinečný vzhled.

Společnost Cembrit Vám poskytuje maximální servis. Kontaktujte nás na níže uvedených odkazech. Bezplatně za Vámi přijedeme, dovezeme nebo zašleme vzorky a montážní návody, poradíme s výběrem a všemi technickými detaily celé skladby fasády.

Kontaktní osobu dle Vašeho bydliště naleznete na stránkách společnosti Cembrit.

Více informací o fasádách Cembrit naleznete na:

Více informací o fasádách Cembrit naleznete na: www.cembrit.cz

Více informací o fasádách Cembrit naleznete na: www.cembrit.cz info@cembrit.cz

zelená linka: 800 162 489

Výběr článků

Načítám