Hlavní obsah

Banky půjčují bez poplatku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostali jste se do situace, kdy potřebujete nutně peníze a musíte si vzít půjčku? Dejte si pozor na poplatky, které vám celý úvěr mohou výrazně prodražit.

Půjčka bez poplatku

Článek

Poplatek za poskytnutí půjčky

Hledáte-li nejvýhodnější půjčku, není pro vás důležitá jen výše úrokové sazby, podstatné jsou i poplatky, které jsou s půjčkou spojené. Nejčastějším je poplatek za vyřízení a správu úvěru, který se pohybuje okolo 1000-1500 Kč. Dnes již existují banky a nebankovní společnosti, které poskytují půjčky bez poplatků.

Poplatek za předčasné splacení půjčky

Ze Zákona o spotřebitelském úvěru máte právo na jeho předčasné splacení. Některé banky a nebankovní společnosti ovšem předčasné splacení půjčky trestají a účtují si za něj poplatky, které vám nakonec půjčku prodraží více, než kdybyste ji platili podle původních podmínek. Myslíte, že se vás to netýká, stejně nebudete mít dřív peníze na předčasné splacení? Omyl. Zjistíte například, že úvěr, který máte, už není nejvýhodnější, a budete chtít přejít k jiné společnosti a k tomu je potřeba ten stávající předčasně splatit. Proto hledejte banku, která nabízí předčasné splacení půjčky zdarma.

Odměna za řádné splácení půjčky

Klient ovšem může být v případě půjčky i odměněn, hitem poslední doby se stala možnost zlevnit si půjčku řádným splácením. Benefitem pro ty, kteří si hlídají termín splátek, je někdy nižší úrok, jindy jednorázový bonus. Tento způsob odměňování je výhodný pro obě strany: klient včasným splácením šetří bance náklady, proto mu také jeho půjčka vyjde levněji. Můžete tak ušetřit i desítky tisíc korun.

Tip: Porovnejte si výhodnost půjčky na Sfinance.cz nebo si přečtěte více o tom, kolik vám banka vrátí za řádné splacení.

Výběr článků

Načítám