Hlavní obsah

Staň se rozhlasovým novinářem díky projektu PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky

Praská vám hlava nápady, jak by šlo udělat rádio jinak? Rádio neposloucháte, protože nenabízí nic pro vás? Nás zajímá, jak vypadá ideální stanice, kterou byste si pouštěli od rána do noci.

Robert Candra se studenty

Článek

Kreativní dílna

„Rozjíždím vlastní rádio“ – téma letošní Kreativní dílny, která se koná ve dnech 25. – 26. listopadu 2014 v Praze. Zájemců z řad vysokoškoláků vybereme osm. V rámci Kreativní dílny si studenti pod vedením zkušených českých i zahraničních odborníků z oblasti médií zkoušejí na vlastní kůži, jak vypadá práce rozhlasového novináře, jak se stříhá a dává dohromady reportáž. Studenti jsou dva dny součástí každodenního chodu velké mediální společnosti. Výsledky jejich práce odvysílají stanice Radiožurnál a Radio Wave.

O projektu

Mezinárodní projekt Českého rozhlasu s názvem PRESSpektivy – Budoucnost žurnalistiky přináší do českého mediálního prostředí novinářské trendy a inspiraci ze zahraničí. Cílem je oslovit a především zapojit mladou generaci začínajících novinářů.  Dvakrát ročně Český rozhlas umožňuje vybraným motivovaným vysokoškolákům stát se rozhlasovým novinářem.

Ukaž nám, co v Tobě je – přihlas se do Kreativní dílny!

Výběr článků

Načítám