Hlavní obsah

Nejkrásnější adventní trhy v Evropě – jaké trhy si letos nenechat ujít?

Komerční článekpepa.cz

Stále více Čechů se během adventu vydává do zahraničí. Oproti minulosti nevyjíždí jen nakupovat, ale spojují nákupy s prohlídkou památek. Do Drážďan, Vídně či Paříže se dostanou za příznivou cenu a navíc si prohlédnou překrásně vyzdobené město.

Okouzlující atmosféra adventních trhů v Drážďanech; Zdroj: Depositphotos.com

Článek

Jedny z nejkrásnějších adventních trhů v Evropě se nacházejí v Drážďanech. Tyto trhy jsou současně i nejstaršími v Německu, jejich tradice sahá až do roku 1434. Každoročně zde tisíce návštěvníků ochutnají lahodné speciality, kterým vévodí drážďanská štola. Chcete být jedním z nich? Podívejte se zde!

Nejstarší vánoční trh v Německu Zdroj: Dreamstime.com

Vánoční atmosféru je možné nasát i v Rakousku. Největším trhem ve Vídni je hlavní vánoční trh na náměstí Rathausplatz přímo před místní novogotickou radnicí, jejíž okna se proměňují v adventní kalendář. Zažijte to také.

Nejstarší vánoční trh v Německu Zdroj: Dreamstime.com

Rakušané předvánoční období opravdu prožívají. V Mariazellu místní obyvatelé postaví 5 metrů vysokou perníkovou chaloupku, vytvoří živé jesličky, největší adventní věnec na světě a v podvečer se zúčastní tradičního průvodu čertů v originálních převlecích. Chcete to vidět?

Nejstarší vánoční trh v Německu Zdroj: Dreamstime.com

Nejromantičtější město na světě se převlékne do slavnostního hávu a nabídne spoustu lákadel v podobě nákupů na adventních trzích na Champs-Elysées a dalších pařížských bulvárech. Kromě nakupování je v Paříži k vidění i mnoho světoznámých památek, kterým vévodí Eiffelova věž.

Nejstarší vánoční trh v Německu Zdroj: Dreamstime.com

Výběr článků

Načítám