Hlavní obsah

Venkovní rolety s pohony Somfy = to je komfort, bezpečí a pohodlí

Novinky, SOMFY, spol. s r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvažovali jste o pořízení stínící techniky k vašemu domu či bytu? Skvělou volbou jsou venkovní rolety, které v létě zabrání přehřívání interiéru a v zimě zamezí úniku tepla. Pokud zvolíte automaticky ovládané rolety pohony Somfy, získáte pohodlí a vašemu domu zajistíte větší zabezpečení. Jejich instalace nevyžaduje stavební úpravy. Co víc si přát?

Venkovní rolety SOMFY - to je komfort, bezpečí a pohodlí

Článek

Automatické ovládání venkovních rolet - pryč s nepohodlím

Ruční manipulace s roletami je pohodlná pouze v případě, že máme malá okna s malými roletami a tak nám pravidelné zatahování a vytahování nečiní až takový problém. Horší je to v případě, kdy máme doma dvoumetrové okno a na něm roletu. Vytáhnout takto velkou roletu je docela namáhavé a drobnější ženy s tím mohou mít problém. Navíc se každodenní ruční manipulací s takto velkou roletou ničí ovládací prvky (provázek), ale i samotná roleta. Při její váze s ní totiž ani není možné manipulovat šetrně.

Pokud tedy máme na domě třeba pět velkých oken osázených roletami, je jejich vytahování a zatahování doslova každodenní rozcvičkou. Po několika měsících, ne-li týdnech, přestane tato činnost každého bavit a výsledkem bude to, že se rolety zkrátka přestanou zatahovat. Určitě znáte lepší činnosti, než každé ráno a každý večer obíhat celý dům nebo byt a vytahovat či zatahovat rolety. Z těchto důvodů je žádoucí mít na roletách motor a ovládat je automaticky pomocí dálkových ovladačů. Dnes existuje široká škála jak jednoduchých ovladačů -  v nabídce spol. Somfy jsou takové, kterými ovládáte jen jednu roletu, ale zcela běžné jsou také ovladače, které dokážou ovládat celý váš dům.

Automaticky ovládané rolety snadno a rychle

Manuálně ovládané rolety mohou být dodatečně vybaveny motorovým pohonem, aniž by bylo nutné provádět zásadní změny v jejich konstrukci. Není proto třeba se obávat žádných stavebních úprav.

Venkovní rolety jako náhrada klimatizace

Venkovní rolety jsou vhodným řešením, jak v letních měsících zabránit přehřívání interiéru domu nebo bytu. Zatažená roleta znemožní slunečním paprskům dostat se do našeho domova a ohřívat vzduch v místnosti, nepotřebujeme tedy pouštět klimatizaci, čímž ušetříme náklady za její provoz. V létě se tak teplota v domě vybaveném venkovními rolami sníží až o 9 °C ve srovnání s domem bez rolet.

Venkovní rolety jako tepelná izolace

Venkovní rolety mají i výborné tepelně-izolační vlastnosti, v zimních měsících tak pomáhají udržet teplo v domě a spořit náklady na vytápění. Díky své konstrukci jsou vhodnou neprodyšnou zábranou, která znemožní únik tepla skrze okno ven. Na rozdíl od žaluzií, u kterých se dají lamely naklápět a tím pádem dochází k velkému úniku tepla, mají plné rolety mnohem lepší izolační schopnost. Pokud je pro vás tedy tepelná izolace přednější, než možnost jednodušší regulace světla, jsou pro vás venkovní rolety jasnou volbou.

Výhodou venkovních rolet s automatickým ovládáním je také to, že se samy přizpůsobují počasí a nemusíme se o ně starat. Jedno z volitelných příslušenství jsou čidla, která reagují na počasí a v případě, že nastanou silné mrazy a teplota klesne pod námi nastavenou hodnotu, rolety se samy zatáhnou. Náklady na vytápění se tak mohou snížit až o 10 %. Stejně tak se roleta při vysokých teplotách sama zatáhne a interiér se nepřehřívá. Vše se dá nastavit zcela automaticky a také není problém v průběhu zautomatizovaných scénářů cokoliv měnit a nastavovat podle potřeb. Tohoto komfortu se u rolet s manuálním ovládáním nedočkáme.

Venkovní rolety jako zvuková izolace

Venkovní rolety nám zajistí také ničím nerušený spánek, kromě tepelné ochrany jsou totiž i výbornou protihlukovou ochranou. Pokud máte okna otočená směrem do rušnější ulice, jistě tuto jejich vlastnost oceníte.

Venkovní rolety jako bezpečnostní prvek

Výhodou venkovních rolet je i to, že dokážou posloužit jako efektivní ochranný prvek naší nemovitosti. Pohon Somfy s vhodným příslušenstvím zabrání násilnému otevření rolety. Zataženou roletu prakticky není možné nadzvednout a je tak zabráněno, aby se do domu či bytu oknem dostal zloděj či jiný nezvaný návštěvník. Z hlediska zabezpečení je perfektní také možnost časového programu, podle kterého se rolety automaticky stahují a vytahují. Časování je možné nastavit tak, aby se rolety pohybovaly každý den v týdnu v jinou dobu - pro případné zloděje je tak v podstatě nemožné odhadnout, jestli zrovna jsme nebo nejsme doma.

Jaké jsou tedy výhody automaticky ovládaných rolet Pohony Somfy?

- úspora energií = úspora peněz

- úspora času - už žádné zdlouhavé a namáhavé vytahování

- možnost automatického ovládání pouze jedné rolety, nebo více rolet najednou

- možnost nastavit si různé scénáře vytahování a stahování rolet - když ráno vstáváme, když večer přijedeme domů, když jedeme na víkend pryč - rolety se dokáží chovat jako bychom byli doma.

Venkovní rolety na míru

Pohony pro rolety přináší firma Somfy, která je největším světovým výrobcem a dodavatelem pohonné techniky a řízení nejen pro venkovní rolety, ale také pro žaluzie, markýzy, interiérové stínění, garážová vrata, vjezdové brány či zastínění zimních zahrad. Historie firmy se začala psát v roce 1960 ve francouzském městě Cluses a dnes najdeme zastoupení firmy v 70 zemích světa. V České republice se s výrobky firmy Somfy můžeme setkávat od roku 1996. Nejen u nás se firma může pochlubit spoustou spokojených zákazníků, její produkty využívá po celém světě již více než 200 milionů konečných uživatelů.

Výběr článků

Načítám