Hlavní obsah

Hubnutí: Kterých potravin se vyvarovat?

Novinky, KetoDiet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všude se dočteme o tom, co bychom v průběhu hubnutí měli jíst, jak si jídelníček plánovat, ale neméně důležité je si uvědomit, které potraviny nám při dietě zcela jistě nepomohou.

Víte, které potraviny si v dietě vybrat?

Článek

Možná jste na prvním místě čekali dorty a podobné laskominy – no ano, logicky by se nabízely, my ale za mnohem zákeřnější považujeme nejrůznější sycené nápoje a minerálky, které obsahují velké množství cukrů. Proto pokud jste se rozhodli shodit svou nadváhu, pečlivě čtěte etikety na nápojích, které kupujete. „Vyhnout byste se při redukční dietě měli i džusům, nebo slazení čaje medem“, dodává Jiří Šusta. Pokud ale bez sladké chuti jednoduše nevydržíte, pak sáhněte po stévii, nebo alternativním sladidle - sukralóze.

Dorty, zákusky, sušenky, ale také chipsy, krekry, křupky, bonbóny – všechny ty nezdravé dobrůtky snad ani nemusíme zmiňovat, co myslíte?

Škrobové potraviny

Jako jsou brambory, těstoviny, rýže, knedlíky, pečivo a další. Škroby (jinak také polysacharidy) ale bohužel najdeme i v potravinách, kde by vůbec být nemusely – v jogurtech, uzeninách atd. Takové potraviny pro dietu nejsou vhodné buď vůbec, a nebo ve velmi omezené míře.

Sáhněte raději po libovém mase a zelenině, radí KetoDiet.

Sladké ovoce

Pokud už se rozhodnete i v průběhu redukce jíst ovoce, zjistěte si nejprve, kolik který druh obsahuje cukrů – na internetu najdete spoustu kalorických tabulek - a vybírejte ten, který ho obsahuje méně.  „Zapomeňte také na ovoce kompotované, nebo dokonce na marmelády a džemy. Obsah cukru v takových potravinách je často enormní,“ doplňuje Jiří Šusta, redukční specialista KetoDiet.

Alkohol

Nápoji jsme začínali a nápoji také skončíme – i když tentokrát půjde o ty alkoholické.  Pokud se snažíte zhubnout, na alkohol byste měli jednoznačně zapomenout. A nemá význam přemýšlet nad tím, zda si dát spíše víno, pivo, nebo snad jednoho malého panáčka. Všechny tyto alkoholické nápoje jsou kalorické, zpomalují metabolismus a zcela zbytečně navyšují příjem energie. V neposlední řadě ale boří zábrany a tak od alkoholu není daleko ke všem výše zmíněným pochutinám.

Sáhněte raději po libovém mase a zelenině, radí KetoDiet.

Pokud stále hledáte funkční dietu, při které nechcete počítat kalorie a už vůbec ne hladovět, na www.ketodiet.cz najdete bližší informace k celému dietnímu programu této proteinové diety. K dispozici vám navíc budou výživoví poradci online, kteří vám poradí a povzbudí vás, právě tehdy, když to budete potřebovat.

Výběr článků

Načítám