Již v předvečer Dne českého piva mohli příznivci tohoto moku ochutnat v restauracích a hospodách pivo, které si nedáte každý den. Ležák s čerstvou, jemně hořkou chmelovou chutí a výrazným chmelovým aroma s názvem Gambrinus První chmel. „Pro tuto zvláštní příležitost jsme se rozhodli nabídnout pivařům něco mimořádného, pivo, které by mělo být samo o sobě pozvánkou do hospod a restaurací,“ vysvětlil sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

Mimořádná várka ležáku Gambrinus je dochmelená čerstvým chmelem odrůdy Sládek ze žatecké chmelnice Beránek. “Příležitost uvařit takové pivo je jedinkrát v roce, jelikož použít čerstvé chmelové šišky při dochmelování lze jen bezprostředně po sklizni,” řekl Pavel Zítek.

Kromě toho byla kamerou od jarního navazování rostlin až po srpnovou sklizeň a vaření piva zaznamenávána celá cesta mimořádné várky od prvního chmelového klíčku až do pivního půllitru. To odhaluje krátké časosběrné video, které zároveň zve k ochutnání mimořádné várky Gambrinus První Chmel.