Hlavní obsah

Ležák Gambrinus První Chmel zve i po Dni českého piva do hospod a restaurací

Poprvé v historii sládci pivovaru Gambrinus uvařili pro oslavy Dne českého piva ležák dochmelený čerstvým chmelem, který je od 27. září na čepu ve dvou tisícovkách hospod. Kamerou byla zdokumentována cesta chmele od jeho růstu až po uvaření piva.

Gambrinus

Článek

Již v předvečer Dne českého piva mohli příznivci tohoto moku ochutnat v restauracích a hospodách pivo, které si nedáte každý den. Ležák s čerstvou, jemně hořkou chmelovou chutí a výrazným chmelovým aroma s názvem Gambrinus První chmel. „Pro tuto zvláštní příležitost jsme se rozhodli nabídnout pivařům něco mimořádného, pivo, které by mělo být samo o sobě pozvánkou do hospod a restaurací,“ vysvětlil sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

Mimořádná várka ležáku Gambrinus je dochmelená čerstvým chmelem odrůdy Sládek ze žatecké chmelnice Beránek. “Příležitost uvařit takové pivo je jedinkrát v roce, jelikož použít čerstvé chmelové šišky při dochmelování lze jen bezprostředně po sklizni,” řekl Pavel Zítek.

Kromě toho byla kamerou od jarního navazování rostlin až po srpnovou sklizeň a vaření piva zaznamenávána celá cesta mimořádné várky od prvního chmelového klíčku až do pivního půllitru. To odhaluje krátké časosběrné video, které zároveň zve k ochutnání mimořádné várky Gambrinus První Chmel.

Výběr článků

Načítám