Hlavní obsah

Příběh Šumavského pivovaru aneb Jak ožívá tradice

Mít minipivovar je přáním snad každého chlapa. V Česku už je přes 200 takových splněných snů. Nejde však jen o radost z piva a plného lokálu. Své o tom ví Ivan Hojdar s manželkou Alenou.

Ivan a Alena Hojdarovi ve svém pivovaru

Článek

Před lety odešli z Prahy na Šumavu. Když hledali Aleně Hojdarové, která je lékařkou, prostory na ordinaci, narazili ve Vimperku na starou budovu poblíž úřadu. Přes noc se z nich stali pivovarníci. Podařilo se jim otevřít Šumavský pivovar a po 43 letech tak obnovit tradici vaření vimperského piva.

 Pivovarník Ivan Hojdar

Spoléhají na odborníky

Tajemství úspěchu vidí v lidech, kterými se obklopili. Součástí jejich „týmu“ je i bankéř Stanislav Hauser. „Vloni jsme chtěli koupit nové pivní tanky a hledali, která banka nám pomůže s financováním. Někde vás odradí už jen složitost vstupního formuláře, ale v ČSOB se ptali jen na to, co bylo třeba,“ oceňuje Ivan Hojdar služby bankéře.

Osobní přístup se vyplatí

V Šumavském pivovaru mají velké nároky na personál a jeho přístup k zákazníkům. To samé čekají od svého bankéře. „Když se zdá, že narazíme na mantinely, vždy najde způsob, jak nám pomoci,“ chválí přístup ČSOB Ivan Hojdar.

VĚDĚLI JSTE, ŽE…

… ČSOB jako první na trhu nabízí mobilní terminál mPOS, díky kterému vám zákazník zaplatí kartou kdekoli?

… ČSOB vás obslouží ve více než 220 pobočkách, kde zároveň vyřešíte pojištění, leasing a další služby?

… hotovostní operace mohou klienti ČSOB provádět také na poště a vložit tržbu jde do jejích 115 vkladových bankomatů?

Výběr článků

Načítám