Hlavní obsah

Jediným řešením, jak po rozvodu rodičů zůstat v domě, byla hypotéka

Studentka Eva hned na prahu dospělosti řešila problém. Se svou mladší sestrou hledaly způsob, jak po rozvodu rodičů převést rodinný dům do svého vlastnictví. Otec, který ho vlastnil, slíbil, že jim ho prodá, jen když připadne jim, ne bývalé manželce.

Dobrá banka klientům ve složitých situacích poradí a pomůže.

Článek

O hypotéky je stále zájem. Jen za první pololetí 2014 jich banky podle Ministerstva pro místní rozvoj uzavřely přes 42 tisíc. Nejvíce se na tom podílela skupina ČSOB, která poskytla každou třetí hypotéku. Právě tam zamířily i kroky obou dívek.

Dvě studentky nejsou běžnými zájemci o úvěr. Obě měly navíc za sebou jen krátkodobé přivýdělky. Ale ani v takovém případě není nic ztraceno. „Občas se najdou neobvyklé dotazy, které vyžadují zvláštní postup,“ potvrzuje Marek Horsák, bankéř ČSOB, a dodává: „Nakonec jsme jim navrhli, aby si hypotéku na sebe vzala maminka. Dívky by byly vedené jako ostatní žadatelky a dům i se zajištěním by byl napsaný na ně.“

Maminka souhlasila. Ale objevil se další problém. Nedávno začala podnikat, a tak nemohla řádně doložit příjem. I zde našla ČSOB s ohledem na výjimečnou situaci individuální řešení. „Mohli jsme jim tak půjčit 1,5 milionu korun, aby vyplatily otce,“ dodává bankéř.

Vyplatí se tedy nic nevzdávat. Dobrá banka dokáže vyřešit i složitější případy.

Výběr článků

Načítám