Hlavní obsah

Dá se provádět montáž oken bez folií a pásek, aby splnila normy?

Novinky, BOHEMIA PLAST GROUP s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Normy pro montáž otvorových výplní na stavbách, tedy pro montáž nových oken a vchodových dveří jsou neustále inovovány, aby normovaná montáž oken byla opravdu dokonalá. V letošním roce byly zpřísněny výrazně. Normy prošly inovacemi v několika oblastech s jediným cílem. Dosáhnout s montáží podle norem vždy dokonalého výsledku.

RD Doksy u Kladna

Článek

Jednou z oblastí, na které se normy soustředí opravdu bedlivě, je utěsnění otvorových výplní proti vlhkosti a pronikání vzduchu. Samozřejmě, že k tomu slouží těsnící folie a pásky. Dokáží to ale i jiné produkty? Například montážní pěny.

Klasické pěny nemají parametry! Jedna však ano!

Obyčejné montážní pěny nemají dostatečné účinky, aby dokázaly splnit normu ČSN 730540-2 o montáži oken. Zejména vodotěsná a vzduchotěsná izolace montážních pěn je nedostatečná. Tak tomu bývalo, ale nyní je situace jiná. I pěny totiž dokáží splnit tyto přísné parametry platné normy ČSN 730540-2. Konkrétně se jedná o pěnu Wellfoam PRO 750.

nízkoenergetický dům Unhošť

Wellfoam PRO 750 dokázala odolat i při náročném testování

Vodotěsnost a vzduchotěsnost montážní pěny Wellfoam PRO 750 pro montáž otvorových výplní byla samozřejmě podrobena náročnému testování. Testy zajistila Technická univerzita v Grazi, LABOR FÜR BAUPHYSIK - akreditovaný a notifikovaný zkušební a dozorný ústav. U pěny Wellfoam PRO 750 byla naměřena nulová propustnost vody i nulová propustnost vzduchu při maximální zátěži s tlakem vzduchu při testu 600 Pa. Kromě těchto nulových hodnot byly naměřeny také vysoké hodnoty zvukové i tepelné izolace.

nízkoenergetický dům Unhošť

Využití pěny už při montáži nabízí přední tuzemští výrobci oken

Tuto montážní pěnu už do svého sortimentu zařadili i někteří výrobci oken na našem trhu. Například společnost BOHEMIA PLAST GROUP s.r.o. a s její pomocí provádí montáže otvorových výplní na stavbách. Montáž pomocí této pěny není prozatím zařazena do standardních postupů, ale jako nadstandardní prvek. V porovnání s instalacemi pásek a folií a jejich cenou je ale cena za montáž pěnou výrazně levnější. Záleží tedy jen na vás.

Detailní informace, včetně montážního videa můžete najít na www.bohemiaplast.cz.

Výběr článků

Načítám