Hlavní obsah

Svět techniky představí nejmodernější lékařské technologie

Komerční článekSvět techniky

V Dolních Vítkovicích se od 26. září budou dít divy! Otevře se totiž Svět techniky, na který všichni netrpělivě čekají a těší se na spoustu zábavy, vědeckých pokusů a zkoušení nových hraček a technologií. Stovky interaktivních exponátu se již dokončují, aby se mohl zahájit zkušební provoz.

Exponát technologie PET – poznej své tělo!

Článek

„Máme tady část expozice věnovanou matematice, fyzice i chemii. Našim úkolem je představit tyto méně oblíbené školní předměty v zábavném světle a říci našim návštěvníkům, že pokud jsou tyto vědy podány kreativním způsobem, není vůbec těžké je pochopit,“ vysvětluje ředitel Světa techniky Jakub Švrček.

Velký svět techniky Ostrava

Mezi exponáty najdete také moderní lékařské technologie, jakou je například Pozitronová Emisní Tomografie (PET), což je lékařská technologie z oboru nukleární medicíny. „Návštěvník položí předloktí do vyznačeného místa, virtuálně mu stroj vstříkne radioaktivní látku (radiofarmakum) a na obrazovce se objeví obraz jeho krevních cév,“ popisuje princip fungování této technologie animátor Jiří Vavřík. Návštěvník tedy dostane informace o medicínských zobrazovacích metodách. PET technologie je jen malou ochutnávkou velkého množství moderních technologií ve Světě techniky v expozici Svět vědy a objevů. Těšíme se na vás, otevíráme 26.9.2014 !

Velký svět techniky Ostrava

Výběr článků

Načítám