Hlavní obsah

Zlom v úvěrech: banky začaly odpouštět splátky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dříve nemyslitelné, dnes realita. Banky odpouštějí klientům celé měsíční splátky v řádu tisíců korun. Může za to boj o klienty. Uvažujete-li nad úvěrem, neměli byste si tyto speciální akce nechat ujít.

Banky odpouštějí splátky.

Článek

Zájemce o úvěr nemusí dlouho hledat a půjčku s odpuštěním splátek snadno najde. Na půjčce vydělá hlavně zákazník. Banka sice také něco získá, ale ne tolik jako v minulosti, protože se nyní dobrovolně vzdává splátek.

Proč se k tomu banky uchýlily?

Banky motivuje přebytek volných peněz, které je lepší půjčit s menším výnosem, než aby ležely jen tak na účtu. Zároveň je pro banku výhodnější, aby klient splácel u ní než u jiné banky, i když nesplatí všechny splátky.

Detaily o úvěru, který vrací splátky, naleznete zde.

Všechny výhody za řádné splácení

Je však nutné pamatovat na to, že banka odpustí splátky nebo poskytne lepší úrokovou sazbu pouze v případě, že je úvěr řádně splácen. V opačném případě by opravdu nemuselo dojít k naplnění všech výhod.

Srovnání úvěrů online

Půjčky s odpuštěním splátek, případně další akce, najdete například v online srovnání úvěrů na Sfinance.cz. Na portále najdete úvěry seřazené podle RPSN i výše měsíční splátky. Žadatelům se tak ulehčilo hledání a nemusí obíhat pobočky bank.

Výběr článků

Načítám