Hlavní obsah

Nejvíce galantní povolání? Ženy volí řidiče MHD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Které povolání v sobě spojuje šarm, přitažlivost a ohleduplnost? Právě na tyto otázky byl zaměřen nejnovější průzkum pracovního trhu. A výsledky jsou více než překvapivé!

Usměvavý řidič za velkým volantem, přímo v kabině. Nebo naopak nějaký stereotypně drsný řidič.

Článek

Trh práce se mění každým dnem a časy, kdy člověk vykonával jedno povolání po celý život jsou již minulostí. Není žádným překvapením, že nové pozice vznikají a zanikají s dříve nevídanou rychlostí a těmto změnám je potřeba přizpůsobit vizi osobní kariéry.

V rámci sledování dynamiky pracovního trhu vznikl výzkum atraktivity pracovních míst. Ženy například hodnotily, které pozice jim připadají galantní. A právě výsledky této části přinesly největší překvapení.

Kadeřníci, krejčí, maséři či lékaři zůstali daleko za řidiči MHD, kteří s přehledem obsadili první místo. Povolání, které si člověk odjakživa spojuje spíše s nerudnou povahou tak získalo v očích žen titul nejgalantnější profese. V průběhu dalšího šetření navíc vyšlo najevo, že někteří řidiči MHD chystají pro cestující malé dárky, rozdávají u dveří tramvají či autobusů květiny nebo zdobí interiéry vozů obrázky koťátek. A někteří z nich mají dokonce i své malé fankluby.

Příčina nestandardního chování však stále zůstávala skrytá. Až do chvíle, než si jeden z členů vědeckého týmu udělal řidičský průkaz skupiny D a osobně se infiltroval do komunity řidičů. Po několika týdnech bylo jasno. Mezi řidiči se totiž rozmohla obliba velkých čokolád Milka, které prý zjemní i největší drsňáky.

Tento článek je samozřejmě smyšlený. Až na jednu věc: Magický účinek velkých čokolád lze vyzkoušet díky aplikaci Probuď v drsňákovi jemnost, kterou pro vás na svých facebookových stránkách připravila značka Milka. Stačí nominovat svého drsňáka a můžete vyhrát čokoládový balík pro oba!

Usměvavý řidič za velkým volantem, přímo v kabině. Nebo naopak nějaký stereotypně drsný řidič.

Výběr článků

Načítám