Hlavní obsah

Svět techniky nabídne i vesmírnou expozici

Novinky, Svět techniky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 26.9. se v Dolních Vítkovicích otevře zcela nový Svět techniky, který nabídne stovky interaktivních exponátů, které návštěvníkům všech věkových kategorií dokážou, že věda a technika jsou mnohem zábavnější, než by kdokoliv čekal.

Svět techniky: Stavíme expozice, otevíráme 26.9.2014

Článek

„Svět techniky vyrůstá společně s dalšími třemi science centry v České republice, funkční již jsou v Liberci a Plzni, nově budované pak mimo Ostravu také v Brně,“ vysvětluje ředitel Světa techniky Jakub Švrček. Jedním z výrazných exponátů Světa přírody bude expozice věnována vesmíru. Její stavbu už teď můžete sledovat na stránkách www.stcostrava.cz.

Uvnitř vesmírné oázy si hned uvědomíte, že velikost naší Země je zcela zanedbatelná v porovnání s velikostí celé galaxie. „Vesmírná expozice zavede návštěvníky za hranice Země. Pomocí interaktivních exponátů a dotykových obrazovek se dozvíte více o struktuře sluneční soustavy, můžete zde putovat zpátky v čase až k Velkému třesku a pozorovat vývoj vesmíru pěkně od počátku. Nebo si můžete prožít život hvězdy, která se stejně jako jiné živé organismy, rodí, žije a zaniká,“ popisuje Jakub Švrček. Tajemství vesmíru a mnoho dalšího můžete zkoumat od 26. 9. 214 ve Světě techniky v Dolních Vítkovicích.

Ilustrativní foto

Výběr článků

Načítám