Hlavní obsah

Jak vybrat dobrý úvěr a nespadnout do dluhové pasti?

Češi si půjčují čím dál víc, ale vybírají si k tomu nevýhodné úvěry. Jak se vyvarovat osudových chyb a nepřijít na mizinu?

Jak vybrat půjčku?

Článek

Při výběru dobré půjčky je potřeba sledovat více faktorů. Nejčastější chybou je totiž to, že se žadatel upne jen na jeden ukazatel, kterým je většinou letáková „sazba od“. Letáková sazba neobsahuje veškeré náklady, a tato neznalost může zájemce o úvěr vyjít draho.

Sledujte RPSN a nenaletíte

Zkušenější žadatel ví, že celkové náklady na úvěr jsou uvedené v ukazateli RPSN – roční procentní sazba nákladů. Pokud úvěrová firma skrývá RPSN, zkuste raději ověřenou banku.

Nejnižší měsíční splátka není vždy nejvýhodnější

Pokud srovnáváte dvě půjčky na 30 000 Kč, jednu se splátkou 2 000 Kč, druhou s 1 500 Kč, neznamená to automaticky, že ta nižší je výhodnější. V případě, že půjčku s nižšími splátkami splatíte za dvojnásobek času, je naopak dražší.

Kde hledat dobrou půjčku?

Oblíbený způsob, jak najít výhodnou půjčku, je navštívit srovnání půjček na Sfinance.cz, kde jsou úvěry seřazeny podle RPSN. Ve srovnání půjček najdete i akční nabídky, jako je například odpuštění několika splátek za řádné splácení.

Výběr článků

Načítám