Hlavní obsah

Ostravský Svět techniky bude mít i velkou živou zahradu k prozkoumání

Novinky, Svět techniky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově připravované centrum Svět techniky v ostravských Dolních Vítkovicích slibuje velkou zábavu pro celou rodinu. Velkou část expozice zabere venkovní zahrada, která bude sloužit jak k poznání, tak i k odpočinku a relaxaci.

Ilustrativní foto

Článek

Zahrada je rozdělena do několika tematických celků, které společně tvoří harmonické seskupení rostlin s nízkými nároky na lidskou péči. Divoké přirozené záhony budou střídat záhony suchomilné, skalka i kuchyňská zahrádka plná bylinek a koření. „Plochu chápeme jako rozvinutý koberec sestavený z mnoha přírodních motivů, které ale celkově působí kompaktně, vyváženě a jejich různost je patrná v jednotlivých detailech při zachování základních principů geometrie.

Myslíme si, že je to poselství o vzdělaném člověku, který inteligentní, přátelskou formou ukazuje, jak se dá tvořit, žít a nechat žít v atypických podmínkách konstrukce,“ popisuje svou vizi o zahradě Zdeněk Sendler z Ateliéru zahradní a krajinářské architektury Sendler-Babka. Dále ve Světě techniky najdete Dětský svět, Svět civilizace, Svět vědy a objevů, 3D kino, Divadélko vědy a učebny pro studenty, kteří se zde budou učit vše o přírodních vědách, hravou formou, bez nudných knih a vzorců. Slavnostní otevření bude již 26.9.2014.

Výběr článků

Načítám