Hlavní obsah

Svět techniky, hra se zážitky

Novinky, Svět techniky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ostravských Dolních Vítkovicích se budou dít zázraky. Od 26. září se otevírá Svět techniky, který nabídne stovky zábavných atrakcí. Uvnitř stavby Josefa Pleskota vznikne rozsáhlá expozice, která bude širokou veřejnost bavit i vzdělávat zároveň.

Ilustrativní foto

Článek

Na ploše 14 000 m2 se zde připravují celkem čtyři světy. Dětský svět, Svět vědy a objevů, Svět civilizace a Svět přírody. Uvnitř naleznete i 3D kino a Divadlo vědy. Společným jmenovatelem všech světů bude poznání prostřednictvím zábavy a hry, na vlastní kůži bez nudných učebnic plných čísel. Návštěvníci by tady mohli přijít na kloub fungování města nebo lidského těla a pochopit, co je vlastně duha nebo bouřka.

Ilustrační foto

Ti starší se mohou ponořit do tajemství klonování, poznat mikro a nanosvět a spoustu dalšího. U všech badatelů rozpozná detektor nálady, jak jsou nastrojeni a jestli se dobře baví. „Pro ty nejmenší děti od dvou do šesti let je určena speciální expozice, kterou jsme nazvali Dětský svět“, vysvětluje ředitel Světa techniky, Jakub Švrček. „Je překrásný a plný podnětů pro rozvoj poznání, zručnosti a fantazie. Kdo si troufne, může si v mini televizním studiu natočit svůj záběr a maminka mu ho může poslat e-mailem domů“, dodává pan Švrček. Přijďte si hrát se zážitky!

Ilustrační foto

Výběr článků

Načítám