Hlavní obsah

Zaplatit můžete i mobilem bez podpory NFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdu masovému rozvoji NFC plateb stále brání nedostatek zařízení, která tuto technologii podporují. K tomu, abyste si mohli plně užívat rychlého placení mobilem, musíte mít totiž správnou trojkombinaci operátora, banky a chytrého mobilu.

Československá obchodní banka a.s.

Článek

ČSOB nyní přichází na trh s bezkontaktní nálepkou, která může rozvoji mobilních plateb výrazně prospět. „V tomto ohledu je nálepka logickým doplňkem telefonů, které nepodporují technologii NFC,“ vysvětluje Peter Demjanovič, ředitel útvaru Karty ČSOB.

Plné pokrytí bezkontaktními terminály lze podle jeho slov očekávat do konce roku 2015. ČSOB navíc již nyní pracuje na dalších vylepšeních v podobě platební karty v mobilu na principu NFC plateb.

Snad každý z nás už zažil pád mobilu nebo tabletu na zem. Kreditní nálepka je sice před pádem neuchrání, zato je ale pojistí na půl roku po zakoupení – včetně displeje. Bát se nemusíte ani zneužití. „V takovém případě vracíme klientovi peníze zpět na účet, a to i tehdy, když nálepka není pojištěná,“ dodává Peter Demjanovič.

U ČSOB si můžete vybrat originální design jak pro debetní, tak i kreditní nálepku. Ta vám navíc o 1 rok prodlouží záruku na široký sortiment zboží, a ČSOB kreditní nálepka MasterCard World dokonce ušetří 1 % z každého nákupu.

Výběr článků

Načítám