Hlavní obsah

Schwarzmüller přináší na silnice novou kvalitu - tato novinka přichází vůbec poprvé na český trh

Novinky, Schwarzmüller s.r.o.

Tradiční výrobce návěsů Schwarzmüller připravil v tomto roce zajímavou novinku - sklápěcí návěs v kabátu - s tepelně izolovanou segmentovou korbou. Tyto výjimečné sklápěčky jsou vybaveny speciálními registračními jednotkami pro vyhodnocení teploty nákladu. Použití vybavení je v dosavadní praxi provozu sklápěcích vozidel zcela jedinečné. Posuďte sami.

Schwarzmüller s.r.o.

Článek

Aby bylo možné vyhovět novému standardu, danému německým BMVBS (Spolkové ministerstvo dopravy, výstavby a rozvoje) ke zvýšení kvality asfaltu, vyvinul Schwarzmüller sklápěč s tepelně izolovanou korbou. Tento sklápěcí návěs je vyráběn v odlehčeném provedení a je nabízen s vlastní hmotností již od 4.800 kg. V závislosti na použitém tahači je tak možné dosáhnout užitečné hmotnosti i přes 30 tun!

Od roku 2015 musí být ve Spolkové republice Německo prováděny přepravy asfaltových směsí v tepelně izolovaných vozidlech. Toto zákonem předepsané opatření bude postupně do roku 2019 rozšířeno na všechny převážené směsi. Schwarzmüller tak svým nově koncipovaným sklápěčem s tepelnou izolací nabízí již nyní svůj příspěvek pro budoucnost.

Tepelně izolované korby sklápěčů značky Schwarzmüller jsou vybaveny vysokojakostní izolací odolávající vlhkosti a teplotám až do 200 oC. Plechy vnějšího pláště izolační vrstvy jsou uloženy jako „plovoucí“, tedy způsobem, který zabezpečuje kompenzaci tepelných dilatací materiálu korby. Tepelná ztráta způsobovaná únikem tepla z vozidla směrem vzhůru je minimalizována použitím tzv. termoplachty.

Schwarzmüller s.r.o.

Vedle legislativou předepsané izolace jsou zmíněné návěsy Schwarzmüller vybaveny také speciálními registračními jednotkami, vyhodnocujícími teplotu nákladu pomocí 5 snímačů, umístěných přímo na korbě vozidla. Registrační jednotka je umístěna v robustní schránce přímo na vozidle a umožňuje napojení mobilní tiskárny. Tato tiskárna slouží k vytištění požadovaného dokladu o průběhu teplot nákladu během přepravy. Použití výše popsaného vybavení je v dosavadní praxi provozu sklápěcích vozidel zcela jedinečné.

Stabilitu a torzní tuhost podvozku vozidla zajišťují výztuhy ve tvaru rozměrných trub a vozidlu tím poskytují vysokou stabilitu při sklápění a také dlouhou životnost.

Kvalita a funkčnost jsou u vozidel Schwarzmüller vždy na prvním místě. Tímto výrobkem Schwarzmüller tak opět významně potvrzuje své přední postavení mezi výrobci užitkových silničních vozidel.

Výběr článků

Načítám