Hlavní obsah

Po stopách Liechtensteinů na jižní Moravě a v Dolním Rakousku

Novinky, Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava

Rod Liechtensteinů po více než osm století budoval a dával tvář krajině, která je dnes jednou z perel pokladnice historického a kulturního bohatství České republiky i Rakouska.

Zámek Valtice a Salon vín ČR

Článek

V rámci projektu Po stopách Lichtenštejnů na jižní Moravě a v Dolním Rakousku byly již zpřístupněny putovní výstavy vážící se k osobnostem a životu Liechtensteinů: „Vojenské tradice Liechtensteinů a knížecí garda“ ve Slavkově u Brna, „Život a dílo Gundukara z Liechtensteinu“ v Moravském Krumlově. V sobotu 24. 5. 2014 se otevřela veřejnosti nová expozice v prostorách Regionálního muzea v Mikulově na zámku s názvem „Lichtenštejnové na Mikulovsku ve 13. – 16. Století“, a 31. 5. 2014 další stálá výstava věnovaná Lichtenštejnům a jejich genealogii a také místu jejich posledního odpočinku na jižní Moravě – hrobce ve Vranově u Brna, na Státním zámku Valtice.

Zámek Lednice

V sobotu 5. 7. 2014 se návštěvníci Mikulova mohou také těšit na Lichtenštejnské slavnosti se scénkami z historie, ukázkou dobových tanců a zpěvů apod., které proběhnou na zámku na Horním nádvoří, dětským návštěvníkům zde bude také představena nová hra s názevem „Kavalírská cesta do Valtic“.

Zámek Lednice

O akcích, výstavách a další informace k rodu Liechtensteinů se návštěvníci dozvědí na webové stránce projektu www.liechtensteinove.cz v jazyce českém, německém a anglickém.

Kontakty:

Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, Radnická 2, 602 00 Brno, info@ccrjm.cz

Výběr článků

Načítám