Hlavní obsah

Brno mění způsob třídění plastů. Podívejte se, co se změní

Novinky, EKO-KOM, a.s.

Brno zavádí od jara jednodušší systém třídění odpadů. Lidé mohou do žlutých a klecových kontejnerů nově vhazovat veškeré použité plasty a nápojové kartóny. Magistrát a svozová společnost SAKO Brno k tomu přistoupili na základě podnětů veřejnosti.

Brno nově třídí odpady (EKO-KOM, a.s.)

Článek

Co přináší tato změna lidem v Brně? Nově je možné do žlutých a klecových nádob vhazovat veškeré plastové obaly. To znamená, že kromě pet láhví do těchto kontejnerů patří navíc igelitové tašky, sáčky a fólie, nebo třeba vymyté plastové kelímky od potravin a plastové nádoby od čisticích prostředků, pracích prášků a aviváží. Stejně jako doposud mohou lidé do žlutých nádob třídit také nápojové kartóny. Přesný výčet najdou lidé na žlutých a oranžových samolepkách přímo na kontejnerech.

Na kontejnerech najdete, jak třídit (EKO-KOM, a.s.)

Společnost SAKO Brno se na změny v třídění plastů připravovala již od začátku letošního roku. Ředitel společnosti Jiří Kratochvil k tomu dodává: „V těchto týdnech proběhne rozsáhlá komunikační kampaň, která bude veřejnost o změnách v třídění plastů informovat. Nejpodrobnější informace o třídění odpadů a jeho využití v Brně najdou lidé například na našich internetových stránkách www.sako.cz nebo na letácích, které budou od června k dispozici na všech pobočkách magistrátu a na úřadech brněnských místních částí.“

Výběr článků

Načítám