Hlavní obsah

Povrchově upravené tašky chrání i zdobí

Správná volba střešní krytiny ovlivní životnost, odolnost i krásu střechy na desítky let dopředu. Pálené tašky jsou již stovky let považovány za nejvhodnější krycí materiál na střechu. Dnes jsou na výběr kvalitní pálené tašky v několika barevných tónech a povrchových úpravách s dlouhou zárukou.

Stodo 12, glazura břidlicově černá

Článek

Největší výrobce pravých pálených tašek u nás, společnost TONDACH, nabízí na patnáct typů tašek s různými povrchovými úpravami. Typicky cihlově červené režné tašky jsou bez povrchových úprav. Naopak úpravou prošly matné až pololesklé engoby a lesklé glazury, jež jsou stále oblíbenější. Povrchově upravené tašky vynikají stálobarevností a odolností vůči povětrnostním podmínkám a usazování nečistot. Při výrobě engobovaných tašek se na jejich vysušený povrch nanáší směs oxidů železa a jílů a poté se ekologicky vypalují v pecích na zemní plyn. Výroba glazovaných tašek probíhá stejně, ale od engob se liší vyšším podílem sklovitých příměsí jílů, díky nimž tašky získají vyšší lesk a nižší nasákavost. Jsou tedy ještě více zpevněny a chráněny.

„Další výhodou povrchově upravovaných tašek je, že jsme schopni na vyžádání zákazníka vyrobit i mnoho jiných barev, než jen klasickou červenou. Díky tomu, že je engoba či glazura natavena přímo do povrchu tašky, se barva nemůže smýt. Kromě estetického dojmu z elegantní střechy navíc můžete počítat s ochranou vůči UV záření, kyselým dešťům nebo krupobití,“ vysvětluje Rudolf Prus, vedoucí technického úseku TONDACH Česká republika, s.r.o.

Stodo 12, posuvná taška glazura Amadeus Natur

Jaké tašky jsou novinkami pro rok 2014?

Poslední novinkou a vítězem soutěže Zlatá taška 2014 se stala posuvná taška Stodo 12 v provedení glazura Amadeus natur, která snoubí barevnou klasiku s moderním povrchovým zpracováním. Právě nové povrchové úpravy jsou hitem sezóny 2014. Proto další novinkou, kterou společnost TONDACH uvedla na český trh je taška Samba 11 v novém kabátku – glazura Amadeus hnědá. Obě tašky představují řešení pro ty nejnáročnější z nás, kteří touží naplnit svoje představy o dokonalé střeše.

Stodo 12, posuvná taška glazura Amadeus Natur

Nejdelší záruku na pálenou tašku poskytuje TONDACH

Běžná životnost pálených tašek, jež vyžadují takřka nulovou údržbu, se pohybuje v rozmezí 80 až 100 let a bývá i podstatně vyšší. Společnost TONDACH nabízí komplexní systém střešních krytin a při koupi tašek obdržíte nadstandardní záruku TONDACH All inclusive v délce trvání 33 let, což je nejdelší záruka na střešní krytiny vyráběné v České republice.

Stodo 12, posuvná taška glazura Amadeus Natur

Výběr článků

Načítám