Hlavní obsah

Dopřejte svoji zahradě tu nejlepší péči s automatickou závlahou

Komerční článekHusqvarna Česko s.r.o.

Systém automatického zavlažování vás zbaví starostí o pravidelné zalévání, a navíc vaše zahrada dostane optimální vláhu. Promění tak zahradu v místo k relaxaci a odpočinku.

Automatické zavlažování Gardena

Článek

Chytrá technika přesně reguluje distribuci vody v určeném prostoru, zavlažuje pravidelně, a to i v případě, že potřebujete zajistit péči o zahradu v době dovolené. Díky individuálnímu nastavení bude vaší zahradě vždy dopřáno dostatečné množství vlhkosti.

Existují dva základní typy zavlažování – nadzemní a podzemní. Při výběru konkrétního typu je dobré zvážit charakter travních ploch a jejich rozsah. Pokud je plocha spíše menšího a jednoduššího rozsahu, nadzemní zavlažování je ideální mobilní volbou, díky které můžete zavlažování libovolně přemisťovat.

Gardena

Složitější a rozsáhlejší travnaté plochy vyžadují komplexnější péči, kterou zajistí podzemní závlahové systémy. Moderní výsuvné zadešťovače jsou umístěny pod trávníkem a vyjíždění pouze v době zavlažování.

Zavlažovací systém je řízen automatickým počítačem (nebo hodinami), který má na starost řízení cyklů zavlažování. Instalován je přímo na vodovodní kohout nebo zdroj vody a dle nastavení reguluje začátek a délku zavlažování, zavlažovací cykly nebo specifické nastavení dnů zavlažování. K automatickému zavlažování si můžete pořídit čidlo půdní vlhkosti nebo dešťový senzor, s jejich pomocí se přizpůsobí zalévání zahrady konkrétním podmínkám.

Gardena

Užitečným pomocníkem při plánování vaší zahrady a rozmístění závlah vám bude internetová aplikace My Garden. Tato jednoduchá a kreativní online pomůcka vám umožní si přímo z pohodlí domova navrhnout zahradu svých snů. Aplikace My Garden je zdarma přístupná na www.gardena.cz.

Více informací o zavlažovacích systémech najdete www.gardena.cz

Výběr článků

Načítám