Hlavní obsah

Můžeme ovlivnit, aby naše děti byly šťastnější (bez otazníku)

Je dokázáno, že zdrojem životní energie i motivace k čemukoliv jsou emoce. Pocity a nálady, které ovlivňují náš život víc, než si někdy připouštíme. To platí pro dospělé, ale i pro děti.

Scio

Článek

A právě emoce, respektive emoční inteligence, rozhoduje o tom, proč jsou různé děti více či méně úspěšné i více či méně šťastné. Emoční vývoj dětí by měl být dle psychologů do konce desátého roku dokončen a to, co se v nich do té doby utvoří, co se během tohoto období naučí, to si s sebou ponesou po celý svůj život.

Scio

Každý rodič by se měl proto snažit emoční inteligenci svého dítěte rozvíjet. Například společně stráveným časem, povídáním, vyprávěním příběhů či čtením knih. Pomocníka v rozvoji dětských emocí mohou rodiče najít v Emušákovi Ferdovi. Plyšové hračce a zároveň hlavní postavě pohádkové knížky Ferda a jeho mouchy. Díky radám, obsaženým v knížce, i díky plyšovým mouchám, které k hračce i pohádkám patří a které znázorňují jednotlivé emoce, mohou rodiče s dětmi pracovat. Číst pohádky, hledat paralely k jejich vlastním emocím, a především dětem srozumitelným způsobem svět emocí ukázat. Lépe se pak budou cítit nejenom děti, ale i rodiče. V důsledku totiž více porozumí dětským náladám i prožitkům.

Výběr článků

Načítám