Hlavní obsah

Pečlivým porovnáváním nabídek půjček můžete ušetřit i desetitisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A lidé už to vědí. Nechodí si totiž pro půjčky jen do své finanční instituce. Celých 69 % porovnává nabídky a vybírá nejlepší variantu. Více než tři čtvrtiny přitom preferují banku před nebankovní společností. Ukázal to aktuální průzkum Sberbank CZ.

Sberbank CZ, a.s.

Článek

Průzkum jasně ukázal, že lidé jednají racionálně a vybírají si to nejlepší. Pro největší objem klientů (61 %) je nejdůležitější úroková sazba, těsně za ní je celkový objem přeplacených peněz, možnost předčasného splacení a vedení i zpracování úvěru bez poplatků. Pro třetinu lidí je důležitá rychlost a jednoduchost vyřízení půjčky bez zbytečného papírování.

Vyřízení úvěru online láká 70 % klientů

Lákavou se ukazuje možnost vyřídit vše online bez návštěvy pobočky. Určitě by jí využilo 21 % z těch, kteří si hodlají v brzké době půjčku vzít, dalších 49 % by o ní uvažovalo.

Sberbank nově zpřístupnila eShop na půjčky, který jako první v ČR umožňuje i online konsolidace. Online aplikace šetří čas a zpřístupňuje půjčky i těm, kteří nejsou v rozumné dojezdové vzdálenosti k nejbližší pobočce.

Konsolidace přímo v eShopu

Originální novinkou je online konsolidace. Lidé si tak mohou sloučit více půjček do jedné, aniž by museli na pobočku. eShop jim rovnou ukáže, zda je konsolidace možná a jaké parametry bude mít výsledný úvěr.

Vyzkoušejte nový eShop Sberbank

Sberbank CZ, a.s.

Výběr článků

Načítám