Hlavní obsah

Na loňské mobilní revoluci zákazníci vydělávají každý den

Jaro minulého roku bylo pro zákazníky mobilních operátorů ve znamení revoluce. Skokově spadly ceny mobilních služeb a na obzoru se rýsoval nástup virtuálních mobilních operátorů. Dnes můžeme říct, že hlavními vítězi této revoluce jsou zákazníci.

Volejte levněji

Článek

Bylo trochu pošmourno, začátek jara. Ve městech se rozdávaly macešky a republiku polepily billboardy s květinovými symboly. Telefónica oznámila razantní zlevnění, a rozbourala tak dlouhé roky zabetonované ceny volání a mobilních služeb, které patřily k nejvyšším v Evropě. Ceny volání jsou dnes asi na polovině loňské úrovně a dále klesají. Dnes však zejména díky virtuálním operátorům.

Virtuálních mobilních operátorů se vloni objevily desítky. Jedná se o společnosti, které zákazníkům nabízí plnohodnotné mobilní služby. Proč to slovo „virtuální“? Virtuální mobilní operátoři využívají k provozu nabízených služeb sítě klasických operátorů. Vzhledem k nižšímu počtu zaměstnanců a dalším ušetřeným nákladům si však mohou dovolit nabízet svoje služby za výrazně nižší ceny a přitom ve stejné kvalitě.

Nahlédněme například do nabídky předního virtuálního operátora Tesco Mobile, který je dlouhodobě nezávislými testy vyhodnocován jako nejlepší. Tesco Mobile nabízí předplacené volání bez závazků na principu dobíjení kreditu. Při dobití s použitím Clubcard vám automaticky zdvojnásobí kredit. Díky tomu máte minutu volání za 1,25 Kč, za SMS platíte 75 haléřů. Co je ale nejdůležitější, volání a posílání SMS na všechna čísla Tesco Mobile nabízí tento operátor zcela zdarma.

Ušetřete za volání

Nelze se však dívat jenom na cenu. Tesco Mobile využívá síť O2, která kvalitně pokrývá celé území České republiky, a kromě toho vyniká i špičkovým zákaznickým servisem. Pravidelně tak vítězí v nezávislých kalkulačkách, například té od časopisu dTest, jejichž srovnávač mobilních tarifů naleznete zde. Vzhledem k tomu, že za Tesco Mobile stojí dvě velké firmy, Tesco a O2, můžete se na tohoto operátora zcela spolehnout.

Získat SIM kartu Tesco Mobile je snadné. Kartu s kreditem 150 korun koupíte v každém obchodě Tesco nebo na www.tescomobile.cz.

Výběr článků

Načítám