Hlavní obsah

Strojírenským firmám se letos bude dařit

Novinky, TDZ Turn s.r.o.

Nejrůznější zdroje hlásí pozitivní výhledy ve vývoji ekonomiky v roce 2014 v Evropě a v České republice. Nelze předpokládat, že se najednou bude dařit všem a všude.

Sídlo firmy TDZ turn s.r.o.

Článek

Pohled do montážní haly TDZ Turn

Očekávání jsou optimistická

Obchodní ředitel TDZ Turn Petr Bačák uvádí „Roky 2008 až 2011 byly poměrně náročné. Firma získávala své první zákazníky, všude se mluvilo o krizi a každá investice se velmi dlouho zvažovala. V roce 2012 se situace začala obracet k lepšímu, TDZ Turn s.r.o. byl již na trhu těžkých obráběcích strojů známým hráčem, ale firmy také mnohem více začaly uvažovat o nákupech. Rok 2013 lze bez nadsázky nazvat nejlepším rokem v historii firmy, když se dařilo jak z pohledu nově realizovaných zakázek, tak z pohledu technického vývoje, tak z pohledu rozšíření a zkvalitnění zaměstnanecké základny. Výhled na rok 2014 je velmi dobrý a předpokládáme výsledky ještě o něco lepší než v roce 2013“. Otázkou je, bude se takto dařit všem?

Pouze tvrdá práce a kvalitní produkt přinesou úspěch

Přestože předpoklad pozitivního ekonomického vývoje existuje, nelze v žádném případě očekávat, že úspěšní budou všichni. „Obecně lze uvažovat tak, že krize je snad už za námi a před námi jsou léta hojná, nicméně doufat, že náhle se o nás bez našeho vlastního přičinění začnou zákazníci prát, tak jako tomu snad mohlo být v některých firmách před rokem 2008, je bláznovství“, uvedl Petr Bačák. V letech 2008 až 2011 proběhla trhem jakási čistka, kdy na trhu zůstali pouze ti, kteří buď měli dostatečné zdroje z let předchozích, nebo si uvědomili nutnost změn. Od roku 2012 začaly firmy znovu, avšak mnohem pomaleji než dříve, postupovat krok za krokem vpřed. Některé z těchto firem budou velmi úspěšně. Firma TDZ Turn s.r.o. představuje svým zákazníkům kvalitní produkt, vynikající reference, posílila management, obchodní, marketingové i personální oddělení a při tom všem zachovala příznivé ceny svých výrobků z předchozích let. Současně se situace na trhu stabilizuje a objevují se i trhy nové. Tyto aspekty lze považovat za dobrý důvod pozitivních vyhlídek a doufejme, že úspěšných firem, které například takto uvažují, bude většina.

Výběr článků

Načítám