Hlavní obsah

Bez cestovního pojištění může vzniknout dluh na celý život

Novinky, pojišťovna ERGO

I při cestách do zahraničí je potřeba myslet na případná neočekávaná rizika. A nemusí se jednat jen o úraz. Cestovní pojištění, které Vás ochrání nejen při poškození vlastního zdraví.

Cestovní pojištění

Článek

Během několika let počet českých turistů, kteří tráví rádi zimní dovolenou na horách v zahraničí, výrazně vzrostl. Dnes už není třeba mít tisíce povolení k vycestování, stačí pouze sbalit potřebné věci a odjet pryč. Ovšem jeden doklad je přeci jen nutné mít u sebe. Tím je cestovní pojištění, které by mělo chránit nejen při poškození vlastního zdraví, ale i v případě srážky s jiným lyžařem.

Předtím, než si klient o cestovní pojištění zažádá, měl by si položit otázku, co vše by mělo pojištění pokrývat. Není důležitá pouze cena, ale právě rozsah pojištění a limity. Kromě toho, je zapotřebí znát výluky, na které se pojistka nevztahuje. Například poškození zdraví či věci po požití alkoholu a omamných návykových látek.

Ačkoliv si myslíte, že jste profesionálními lyžaři, náhoda vás může překvapit kdykoliv a kdekoliv. Jak již bylo řečeno, pojistka by vás měla ochránit i v případě, že se na sjezdovce srazíte s jiným lyžařem. Škody z této nehody pak mohou dosáhnout až do milionových částek.

Cestovní pojištění

Nutno podotknout, že mnoho pojišťoven na tuzemském trhu nenabízí možnost pojistit se pro rizikové sporty včetně extrémních sportů (lyžování a snowboarding mimo vyznačené trasy, skialpinismus, alpinismus,…).

Pokud jste nadšenci do zimních sportů, pojišťovna ERGO nabízí cestovní pojištění, které má již v základní ceně zahrnuté lyžování a snowboarding na vyznačených sjezdovkách a dále je možné si připojistit rizikové a extrémní sporty. Příplatek za připojištění se rozhodně vyplatí více, než po strávené dovolené přihlížet s pláčem na prázdný rodinný rozpočet.

Jako odrazující případ může být situace českého snowboardisty, který na jedné z alpských sjezdovek srazil lyžaře. Lyžař utrpěl poranění páteře a sám viník si zpřetrhal vazy v koleni. V tomto případě by se snowboardista nedoplatil. Náklady na ošetření obou turistů včetně převozu snowboardisty do České republiky dosáhly na více jak milion korun a navíc se poškozený lyžař soudil o další odškodnění ve formě bolestného a ušlé mzdy.

Cestovní pojištění

Kromě možnosti připojištění rizikových a extrémních sportů je možné využít nabídky balíčku, který zahrnuje pojištění odpovědnosti, zavazadel a úrazu. Zavazadla nejsou pouze kufry a sportovní tašky s oblečením, patří sem i lyže, které jsou tak chráněny proti poškození přepravcem, i odcizení po překonání překážky. Lyže se často neukládají na pokoj, ale do lyžáren, kde poškození zámku a odcizení lyží nemusí být nijak složité.

Pojišťovna ERGO myslí také na nejhorší scénáře, kdy bude nutný převoz zemřelého zpět do České republiky, což bývá poměrné nákladná škoda, navíc nepříjemná k řešení pro pozůstalé. Proto již v základu nabízí i pojištění repatriace tělesných ostatků bez limitu plnění.

Výběr článků

Načítám