Hlavní obsah

Fujitsu v Mnichově ukázalo, jak se dá platit jen dlaní

Novinky, PEPR Consulting s.r.o.

Fujitsu Forum 2013 v Mnichově opět přilákalo přes jedenáct tisíc lidí, kteří si mohli prohlédnout nejnovější špičkové notebooky, úložiště, nebo cloudová řešení. Například technologie PalmSecure, která umožňuje například platbu pouze pomocí dlaně.

PalmSecure

Článek

Jak je možné, že stačí jen nastavit ruku a máte zaplaceno? Jednoduše. Technologie PalmSecure od Fujitsu totiž snímá jedinečný obraz krevního řečiště v dlani (Palm Vein) člověka. Vzhledem k tomu, že tvar krevního řečiště je nám dán již při narození, stejně tak jako otisky prstů, nemají pokusy o záměnu identity prakticky žádnou šanci na úspěch.

Jednotka Palm Vein Unit vyzařuje paprsky o vlnové délce blízké infračervenému záření, které jsou absorbovány odkysličeným hemoglobinem v krvi, proudícím žilami. Tento obraz je snímán a následně unikátním algoritmem převeden na digitalizovanou biometrickou šablonu a ta je pak porovnávána s databází. Člověk se přístroje vůbec nemusí dotknout a jeho identita je přesto ověřena. Odpadají tak hygienické problémy spojené třeba s čtečkami otisků prstů či nepříjemné pocity při snímání duhovky či očního pozadí.

Možnosti nasazení PalmSecure

·        bankomaty pro jednoznačnou identifikaci majitele karty a zamezení zneužití karty

·        identifikace osob – přístupové systémy, přístupy k zařízením (logické přístupy)

·        platební terminály v obchodech a mnoho dalších aplikací

PalmSecure 2

Tuto přesnou a spolehlivou metodu už využívá po celém světě více než jedenáct milionů registrovaných uživatelů a jejich počet neustále roste.

Výběr článků

Načítám