Hlavní obsah

Jak vytvořit kouzelnou atmosféru Vánoc, kterou známe z dětství?

Vánoční čas bývá uspěchaný a napjatý. Někdo má ustavičně zalepené ruce lineckým těstem, jiný zas běhá maratony v obchodních centrech při vybírání posledních vánočních dárků. Košaté smrčky a jedličky padají jeden po druhém do hlubokého sněhu a urostlí kapříci plní kádě téměř na každém rohu. Vánoční atmosféra na nás dýchá snad všude.

www.zvonicistromek.cz

Článek

ZVONÍCÍ STROMEK - ANDĚLSKÉ ZVONĚNÍ

Stačí se jen na chvíli utišit a zaposlouchat. Už to slyšíte? Cink...Cink...Cink...

Zvuk andělských zvonků prozáří nejen den, ale i Vaši tvář, protože když na stole cinká zvonící stromeček, teprve pak pořádně cítíte, že jsou Vánoce konečně tady.

Vánoční zvonění

Už více jak sto let nás těší zvuk zvonících stromečků na našich stolech, které pro potěšení Vás i Vašich blízkých můžete najít v eshopu www.zvonicistromek.cz

CO JE TO ZVONÍCÍ STROMEK?

Je to tradiční, ručně vyráběný kovový zvonící stromek, ozdobený bižuterií, na jehož špičce je zavěšen větrník, poháněný plamenem svíčky. Zvuk zvonečků, česká výroba a původní vzhled jim dodávají ono vánoční kouzlo, díky kterému zazáří na každém stole.

Vánoční zvonění

Z padesátých let až do současnosti..

Zvonící stromek naší ryze české výroby je původní českou variantou celosvětově oblíbeného andělského zvonění. Počátky jeho výroby jsou datovány do 50. let minulého století do Frýdlantu v Čechách. Tehdejší pobočka národního podniku ELITEX Liberec začala jako vůbec první s výrobou Zvonícího stromku. V průběhu 70. let proběhl odprodej kompletního výrobního programu do Výrobného Družstva Invalidov (VDI) Zvolen. Samotná výroba pak probíhala v jeho pobočce ve vesničce na úpatí Národního parku Velká Fatra Horná Štubňa poblíž Kremnice a Turčianských Teplic do roku 1989.

Vánoční zvonění

Tam jsme také objevili nástroje pro samotnou výrobu, které byly z větší části zachovány v původní podobě. Více než rok jsme usilovně pracovali na znovuobnovení výroby. Dnes Vám představujeme ryze původní a zcela unikátní podobu Zvonícího stromku. Současná výroba je stejně jako v minulém století původní a sice ruční. Kompletní díly, práce a veškeré komponenty jsou ryze české výroby a českého původu. Přes všechny aspekty dnešní doby jsme zachovali původní ruční práci, originalitu a kvalitní české komponenty. Kompletace a balení stromečku probíhá v chráněné dílně v Rožmitále pod Třemšínem.

Vánoční zvonění

Známe z dětství

Jsme velmi rádi, že Vám právě v dnešní době můžeme nabídnout původní zážitek kouzla Vánoc našeho dětství. Nálada Adventu a Vánoc doplněna o nezapomenutelnou kulisu zvuku zvonění rozzáří, tak jako v minulosti, především oči našich dětí.

Výběr článků

Načítám