Hlavní obsah

Nejvyšší vodopád světa a bájné stolové hory, to je Isla Margarita - jiný Karibik

Novinky, EXIM TOURS a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud toužíte vidět safari, vyberete si Keňu. Pokud chcete spatřit úplně jiný, zapomenutý svět s jedinečnými přírodními obrazy, rozjedete nebo spíše rozletíte se na karibský ostrov Isla Margaritu – do vstupní brány do Venezuely.

Isla Margarita

Článek

Křišťálově čisté Karibské moře, odpočinek na dlouhých písčitých plážích, skvělé alkoholické i nealkoholické koktejly a komfortně vybavené hotely. Taková dovolená vás čeká, pokud zvolíte Isla Margaritu. Tento karibský ostrov vám však může nabídnout mnohem víc, než jen odpočinek a nádherné koupání.

Coche Paradise

Ztracený ráj a Orinoko

Pokud už se na Isla Margaritu vypravíte, rozhodně nevynechejte dva letecké výlety do kouzelné Venezuely. Tím prvním je cesta do delty řeky Orinoko, kterou projedete na lodi a poté se projdete tropickým deštným pralesem okolo mohutného vodopádu. V této panenské divočině se ukrývají stovky, mnohdy endemických druhů exotických ptáků a dalších zvířat.

Coche Paradise

Pokud byste si měli vybrat jen jeden výlet z mnoha, které Exim tours nabízí, neváhejte navštívit venezuelský národní park Canaima. Jako mávnutím kouzelného proutku se ocitnete na místě, které vám připomene Ztracený svět britského spisovatele A. C. Doyla, autora Sherloka Holmese. Před vámi se otevře krajina s bájnými stolovými horami nazývanými tepui, kterými budete doslova fascinováni. Vy mezi nimi prolétnete letadlem a dostanete se až nad nejvyšší vodopád světa Salto Angel, který padá z výšky téměř jednoho kilometru. Tato dvě unikátní místa (Orinoko a park Canaima) je možné navštívit najednou díky dvoudennímu fakultativnímu výletu. Pokud letíte na Isla Margaritu přímo za poznáním, nejkrásnějšími místy této země vás provedou poznávací zájezdy To nejlepší z Venezuely, Přírodou Venezuely a Venezuela a Kolumbie, přírodní krásy a koloniální města.

Coche Paradise

Pláže jako z pohádky

Na Isla Margaritě vás v sezóně od prosince do dubna čeká stále příznivé počasí. Přímým letem z Prahy se během několika hodin ocitnete na palmových plážích, kteoru jsou lemovány průzračným mořem, na jehož břehu se rozkládají luxusní hotelové resorty se službami all inclusive. Skvěle se o vás postarají například v 4* hotelu Dunes a 4*+ Dunes Puerto Cruz, dále v 4* resortu Isla Caribe a Puerta del Sol. U hotelu Dunes najdete jednu z nejkrásnějších pláží na ostrově (Playa Puerto Cruz), která se ukrytá v zátoce s majákem obklopené zelenými kopci. V blízkosti resortu Isla Caribe zase stojí Parque El Agua, největší vodní zábavní park na ostrově. Opalovat se tu navíc můžete na místní nejznámější pláži – Playa El Agua. Tím pravým tropickým rájem, kde lze celý den ležet u moře a nic nedělat (tedy krom pití koktejlů), je pak ostrůvek Isla Coche s hotely Punta Blanca a Coche Paradise.

Coche Paradise

Výběr článků

Načítám