Hlavní obsah

Natankujte zimní palivo a soutěžte o výlet do Alp

I když to venku na třeskuté mrazy ještě nevypadá, zima už pomalu začíná ukazovat svou sílu. Péče o vůz je v zimních měsících náročnější než ve zbytku roku, extrémně nízké teploty mohou překvapit nejednoho řidiče. Vedle vody v ostřikovačích může při velmi nízkých teplotách zamrznout i nafta v nádrži.

BENZINA

Článek

Čerpací stanice proto od začátku prosince musí podle zákona nabízet takzvanou zimní naftu, která je ve výrobě speciálně upravená pro zimní měsíce. Aby tedy váš plechový miláček nezmrzl jako sněhulák, je potřeba včas doplnit nádrž speciální naftou.

Tradiční zimní nafta má filtrovatelnost do -20 °C, co ale dělat, když hrozí, že noční teploty klesnou pod tuto hranici? Nejen do extrémních podmínek BENZINA nabízí prémiovou naftu VERVA Diesel. Ta má vyšší cetanové číslo 60 (oproti obvyklým 51-53), díky čemuž zvyšuje účinnost motoru, tedy usnadňuje jeho nastartování a snižuje spotřebu. Vyšší mazivost nafty VERVA také výrazně zlepšuje ochranu palivového čerpadla a vstřikovacích trysek. VERVA Diesel vykazuje lepší nízkoteplotní vlastnosti v extrémních mrazech s parametrem filtrovatelnosti až do - 26 ºC. V případě, že udeří doslova sibiřský mráz, je pro vás připravena arktická nafta, se kterou nezamrznete, ani když se teploty přiblíží -­32 °C.

Až do konce roku navíc BENZINA pro všechny řidiče připravila speciální soutěž o zajímavé ceny. Soutěže se může zúčastnit každý, kdo v termínu od 1. listopadu do 31. prosince 2013 zakoupí jednorázově alespoň 30 litrů pohonných hmot. Na účtence uvedený soutěžní kód musí zákazník zadat do formuláře na stránkách www.kaprunbenzina.cz. Následně získává možnost vyhrát některou z týdenních cen v podobě víkendových lyžařských balíčků pro dvě osoby v Kaprunu. Kromě zájezdů je ve hře více než 400 poukazů do obchodů Sportisimo.

Jak se přímo zúčastnit? Stačí natankovat alespoň 30 litrů paliva u čerpací stanice Benzina a zadat kód z účtenky na stránce www.kaprunbenzina.cz, kde najdete další instrukce. Soutěž trvá od 1. listopadu do konce prosince letošního roku.

Související témata:

Výběr článků

Načítám