Hlavní obsah

Otevřené sklepní uličky vyprávějí příběhy

Novinky, Centrála cestovního ruchu - Jižní Morava, z.s.p.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevili jste již na jižní Moravě ta zvláštní a krásná místa, obvykle na konci vesnice, kde lišky dávají dobrou noc, řádky vinic se z okolních svahů spouští až na střechy sklepních stavení a u vrat vedoucích zdánlivě někam do země na Vás čeká lavička a stůl?

Příjemná pohoda při sleničce vína

Článek

Zažili jste v našem vinařském kraji tu příjemnou pohodu, když za soumraku procházíte kolem sklepů a z pootevřených dveří zní tu a tam cinkání skla, družný hovor či zpěv veselé chasy? Tak to jste ve sklepních uličkách. V místech, kde se po staletí místní vinaři snaží proměnit slunce, půdu a plody révy na víno. Sklepních uliček je na Moravě asi 100. Jejich genius loci, stále lepší a lepší kvalita zdejších vín a pohostinnost místních lidí, sem lákají tisíce návštěvníků. Přijeďte i vy!

Pro vaši snadnou orientaci jsme připravili novou webovou stránku www.sklepni-ulicky.cz, která je plná informací o sklepních uličkách, jak jejich historii, tak i současnosti, naleznete zde pozvánky na vinařské i gastronomické akce a mnoho dalších informací.

Pokud chcete poznat sklepní uličku a její vinaře zblízka, nebojte se vstoupit do otevřených sklípků a okoštovat víno přímo tam, kde vzniká. CCRJM připravila také pro návštěvníky tzv. TOP sklepních uliček výstavní expozice přímo v autentických sklepních prostorech.

Festivaly, dny a noci otevřených sklepů, vinařské akce spojené s uměním a hudbou můžete navštívit i v regionu Weinviertel.

Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava

Kontakt: Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava, Radnická 2, 602 00 Brno, info@ccrjm.cz

Výběr článků

Načítám