Hlavní obsah

Jak na horách s rodinou přežít (nejen) kritický třetí den? Svěřte se do péče zkušených animátorů!

Novinky, OREA HOTELS s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí den je na horách kritický. Vědci s tímto tvrzením sice nesouhlasí, podepsal by ho ale každý, kdo na dovolenou na horách vyráží s celou rodinou. Unuděné děti, se kterými musíte trávit celé dny na jednoduchých sjezdovkách, a rostoucí napětí. Co letos lyžovačku pojmout trochu jinak?

Užijte si rodinnou dovolenou na horách bez stresu a bez starostí!

Článek

Vždyť už i na českých horách existují hotely, které krom ubytování a stravy nabízejí i další „doprovodný“ program. Od konceptu „Aprés ski barů“ až po zábavný animační program pro děti!

Lepší sjezdovky – to je nejčastější argument pro zimní dovolenou v cizině. Tím dalším často uváděným je ale i tristní nabídka volnočasových aktivit v českých horských hotelech. „Kulečník a maximálně posezení na baru,“ shrnuje svou zkušenost jedna z turistek. Žádné aktivity pro děti, nulové kulturní a sportovní vyžití mimo sjezdovku.

Nicméně už i v Česku se naštěstí objevují hotely, které ukazují, že to jde i jinak. Animační program po celý den, a to jak pro děti, tak pro dospělé, pohlídání dětí, ale i tematické večery. Podívejte se, kde se s touto „revolucí“ můžete setkat!

Kam vyrazit za pestrým programem?
Animační programy zdarma a s českými animátory jsou výsadou některých hotelů ze sítě OREA HOTELS – konkrétně budou probíhat v OREA Vital Hotelu Sklář v Harrachově, v OREA Hotelu Horal ve Špindlerově Mlýně a pak také v šumavském OREA Wellness Hotelu Horizont. Start je naplánovaný na 20. prosinec a programy poběží až do konce března. V době jarních prázdnin pak bude zkušený animační tým působit i v OREA Hotelu Devět Skal na Vysočině.

Záleží jen na vás, zda dáte přednost aktivnímu aqua aerobicu, nebo zda si dopřejete relax ve vířivce.

Dejte si v Krkonoších do těla i mimo sjezdovku!

„Člověk, který na svah vyrazí už pořádně rozcvičený, je odolnější vůči zranění,“ říká instruktorka aqua aerobicu v OREA Hotelu Horal v Špindlerově Mlýně. Každé dopoledne se jí tu na cvičení ve vodě sejde poměrně dost klientů. Odpoledne pak bývá plno i v malém sále, kde probíhá klasický aerobic, případně zumba.

Zatímco na lekcích aerobicu převažují ženy, v posilovně mají mírnou převahu muži. „Animační program je uzpůsobený tak, aby se některých jeho částí mohli zúčastnit dopolední i odpolední lyžaři,“ vysvětluje manažer hotelu. Probíhají i turnaje ve stolním tenise a šipkách, v přilehlé sportovní hale potom občas i v nohejbalu. Místo jednoho dne na sjezdovce je tedy možné absolvovat pár lekcí cvičení, ty proložit příjemnou masáží nebo zábalem a pak si užít třeba tematický večer.

Úplnou novinkou pro letošní rok je potom takzvaný „Aprés ski bar“, který vyroste na terase OREA Hotelu Horal. „Zastavit se po poslední jízdě v baru a dát si třeba bombardino je v Alpách úplně běžné a my chceme podobný styl zábavy po lyžování přinést konečně i do českých hor,“ říkají v hotelu. Bar bude fungovat za pěkného počasí, nabízet tradiční horké i chlazené nápoje a zajišťovat zábavu v čase před večeří. „Rodiče si dají výborný drink a o děti se postará animační tým, který se tu bude pohybovat.“

Záleží jen na vás, zda dáte přednost aktivnímu aqua aerobicu, nebo zda si dopřejete relax ve vířivce.

Když s vámi jedou děti

Další dva „Aprés ski bary“ pak vzniknou před OREA Vital Hotelem Sklář v Harrachově a na terase šumavského OREA Wellness Hotelu Horizont – ve všech třech hotelech pak všichni svorně přiznávají, že ještě úspěšnější a oblíbenější jsou animační kurzy pro děti. „A to nejen u hlavních aktérů, ale i u rodičů,“ směje se jedna z animátorek.

Takzvaný Dětský klub totiž funguje téměř celý den, rodiče tak mohou nechat dítě pod dohledem a vyrazit konečně do náročnějších lyžařských terénů, kam s dětmi běžně nemohou. Navíc bez stresu, že by potomka nechali samotného, a bez výčitek z toho, že by ho alternativní program nebavil.

Záleží jen na vás, zda dáte přednost aktivnímu aqua aerobicu, nebo zda si dopřejete relax ve vířivce.

Animační programy – pro děti i dospělé

Animační programy se neomezují jen na děti, ale mají svou alternativu i pro dospělou klientelu hotelu. Podívejte se, co všechno můžete zažít.

  • pro děti: bude fungovat Dětský klub, který bude každý den organizovat výtvarné i jiné dílničky, od malování hrníčků po tvorbu dekorací, hrátky v bazénu, ale i na sněhu, večer pak třeba dětskou diskotéku
  • pro dospělé: dopoledne budou probíhat lekce aqua aerobicu, během dne potom třeba zumba, klasický aerobic. Navštívit můžete posilovnu a proběhnou například i turnaje v šipkách, stolním tenise nebo nohejbalu. A po sportovních aktivitách je pak možné domluvit rekondiční masáž.

„Program přizpůsobujeme, pravidelně měníme, snažíme se, aby děti bavil a chtěly dorazit znovu,“ vykládá jedna z dětských animátorek. Tradiční jsou výtvarné dílničky, kdy se jeden den malují hrníčky a ten druhý třeba trička. Za pěkného počasí se před hotelem staví sněhuláci, případně sáňkuje. K dispozici je i hotelový bazén, kde instruktoři děti utahají při vodních hrách. „Na večerní dětskou diskotéku ale síly obvykle ještě najdou,“ dodává.

Místo aktivního odpočinku pasivní relax

Pokud pak patříte k těm, kteří dávají před animačními aktivitami přednost lenošení a relaxu, také si přijdete na své. Velká část horských hotelů dnes disponuje moderními a luxusními wellness centry s bazény, saunami, whirlpooly…  I tady platí, že je během pobytu můžete využívat zdarma, nebo si zdarma užít některé z wellness procedur. A úrovní a kvalitou už se i tady můžeme rovnat se zahraničím.

Výběr článků

Načítám