Hlavní obsah

Firmy se nadechují k novým investicím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České podniky, které odkládají důležité investice, přicházejí o zakázky za milióny eur. Na pomoc jim přichází úvěr EU Investice od GE Money Bank se zárukou Evropského investičního fondu.

Ředitel firmy Grios Bohdan Hnízdil

Článek

Jak ukazují průzkumy GE Capital, nedostatečné investice do inovací a modernizací připravily loni malé a střední firmy o zakázky za 3,5 mld. eur. Podniky proto v příštích 12 měsících chtějí do svého podnikání vložit téměř 17 mld. eur a očekávají, že jim investice přinesou klíčovou výhodu na trhu.

GE Money Bank pro ně připravila speciální úvěr EU Investice. Firmy mohou získat až 10 miliónů korun se splatností až na 10 let a garanci Evropského investičního fondu, díky které jsou požadavky na zajištění úvěru výrazně nižší.

Zdeněk Fučík, předseda představenstva Brilon CZ

Firma Grios Olomouc využila úvěr EU Investice k nákupu nové technologie, s jejíž pomocí chce zvýšit efektivitu i kvalitu svých výrobků a také rozšířit jejich sortiment. Ředitel firmy Bohdan Hnízdil tvrdí: „Investice jsou v současnosti podmínkou přežití.“  

„Za hlavní výhodu úvěru EU Investice považujeme záruku Evropského investičního fondu, díky které jsou podmínky úvěru ještě příznivější a projednání žádosti rychlejší,“ oceňuje Zdeněk Fučík, předseda představenstva firmy Brilon CZ, která úvěr využila ke strategické akvizici.

Více informací o úvěru EU Investice najdete na www.euinvestice.cz nebo na lince 844 844 844.

Výběr článků

Načítám