Hlavní obsah

Zateplení a rekonstrukce domu s fasádními deskami Cembrit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspory energie jsou aktuální téma, nejen díky podruhé otevřenému programu Zelená úsporám. Náklady na vytápění a provoz domu stále rostou a tak majitelé hledají způsob, jak ušetřit. Jednou z možností je zateplení domu. Důležitá je volba správného způsobu zateplení domu tak, aby bylo zateplení funkční, s dlouhou životností.

Cembrit

Článek

Nejvhodnějším způsobem zateplení je kombinace kontaktního zateplovacího systému s větranou fasádou. Tato kombinace zaručí dostatečné zateplení i dlouhodobou estetickou kvalitu. Je vhodná pro všechny typy stávajících fasád. Přímo na fasádu se montuje rošt (dřevěný, ocelový nebo hliníkový), na který jsou připevňovány pohledové fasádní desky. Mezi prvky roštu se instaluje samotná izolace (minerální vlna nebo polystyren). V prostoru mezi fasádními deskami a izolací vzniká větraná mezera.

Cembrit

Na rozdíl od izolace opatřené omítkou má větraná fasáda hned několik výhod. Větranou mezerou přirozeně stoupá vzduch vzhůru. V letních měsících tento přirozený pohyb snižuje přehřívání interiéru. Naopak v chladnější části roku tento pohyb vzduchu zmenšuje kondenzaci vlhkosti z interiéru ve vrstvách izolace. Tato vlhkost vzniká naší činností, praní, vaření, mytí. Další významnou výhodou je utlumení hluku přicházejícího z vnějšího prostředí do domu. Kombinace měkké izolace a pevného materiálu fasádních desek, navíc ve spojení se vzduchovou mezerou je z akustického hlediska nejvhodnějším řešením. Kvalitnější ochrana pro samotnou izolaci pevnými fasádními deskami je samozřejmostí.

Cembrit

Fasádní desky Cembrit pak tvoří samotnou fasádu. Nabízejí neomezené množství kombinací. Desky Cembrit se vyrábějí z čistě přírodních surovin. Mezi základní suroviny pro výrobu vláknocementu patří cement, minerální plniva, celulóza a netoxická organická vlákna a samozřejmě malé množství vody. Díky použití čistě přírodních materiálů jsou desky plně recyklovatelné a v souladu s trendem udržitelného rozvoje.

Cembrit

Dodávány jsou v čistě přírodním provedení (probarvené různými barevnými odstíny), nebo s povrchovou úpravou, která nabízí ještě širší barevnou paletu. Dodávají se jak ve velkoformátovém provedení (Cembrit Cembonit, Zenit a Metro ), tak i v malých formátech (desky Cembrit Express ), které umožňují snadnou montáž.

Cembrit

Snadná je i údržba fasády, pokud se fasáda znečistí, je možné ji jednoduše omýt tekoucí vodou. Fasádní desky Cembrit jsou velice odolné vůči povětrnostním vlivům a tudíž odolné vůči plísním, řasám, vodním skvrnám a běžným nečistotám.

Desky Cembrit  jsou vhodné pro širokou oblast použití od velkých komerčních objektů až po fasády, štíty i podbití rodinných domů.

Cembrit

Další informace o fasádních deskách jsou k dispozici na našich stránkách www.cembrit.cz, na e-mailu info@cembrit.cz nebo naší zelené lince (zdarma) 800 162 489.

Výběr článků

Načítám