Hlavní obsah

Ještě nemáte přezuto? Jak vybrat levné a dobré pneumatiky?

Věděli jste, že dobré obutí na Fabii pořídíte už od 650,- Kč?

titulní

Článek

Vždy při výběru zimních pneumatik, je třeba uvažovat o tom, jak moc jezdíme a jakým terénem.

Jiné požadavky bude mít na pneumatiku řidič, který bydlí v horské či kopcovité krajině s větší pravděpodobností bohaté sněhové a ledové nadílky a jiné nároky bude mít motorista trávící většinu času ve městě  a na dálnici. Obecně už většina výrobců v Evropě upouští od celoročních pneumatik, které dobře nefungují ani v létě ani v zimě, takto optimalizovaných pneu jednoduše nelze dosáhnout.

Pokud většinu času trávíme na dálnicích, bývá zvykem, volit pneumatiky dobře brzdící na mokru.

Continental WinterContact TS850. Testy nejvíce doporučovaná pneumatika.

Opačně,  jsme-li  většinu času v horských oblastech raději  volíme  pneu s hrubším dezénem kvůli lepšímu záběru.

Další možností je sledovat výsledky testů. Nemusíme se zabývat jen výsledným hodnotícím číslem, ale vybrat si podle vlastních požadavků. Musíme-li každý den vyjet strmý kopec ke svému domu, můžeme preferovat výsledek v záběru a brzdění na sněhu.  V takovém případě, můžeme vybrat například Continental WinterContact TS830 a TS850 nebo i nejlevnější z testovaných Sailun, který nedopadl nejlépe na mokru, za to měl výborné hodnocení na sněhu.

Jezdíte-li často delší trasy, je dobré zvolit takové pneumatiky, které jsou dobré na mokru. V letošním testu, stejně jako v loni, byly nejlépe hodnocené pneumatiky Continental WinterContact. Velmi dobře si vedly pneumatiky Semperit   a dobře byly hodnoceny i naše domácí Barumky.

Continental WinterContact TS850. Testy nejvíce doporučovaná pneumatika.

Pochopitelně dalším měřítkem je cena pneumatik, pokud jsme takzvaným slavnostním řidičem či jezdíme jen pro nákup k nejbližšímu obchodu, můžeme pohodlně zůstat u pneumatik levnějších například domácí značka Barum, či jihokorejský Nexen, kde si můžeme být jisti tím, že pneumatika více jak splní svůj účel a příliš nezatíží náš rozpočet.  Nejlevněji pořídíme pneumatiky Sailun či Zeetex, které nejsou určeny závodníkům, ale extra nízká cena a funkčnost potěší běžného řidiče a dle zkušeností zákazníků například u značky Zeetex byl zaznamenán vysoký kilometrový nájezd.

Jezdíme-li dlouhé trasy, sledujeme nájezd pneumatik, komfort cesty a další spojené faktory. Tak v tomto případě letošní vítěz testu Continental nebo Michelin budou skvělou volbou. Samozřejmě další prémiové značky jako Goodyear,  Bridgestone, nebo Dunlop, jsou skvělou volbou.

Parametr, který se též vyplatí sledovat je stáří pneumatik, tzv. DOT. Na plášti je vždy vyražen týden a rok výroby, např:  02/13. Jedná se v tomto případě o pneu z druhého týdne letošního roku. Zimní pneu by neměla být starší 4 let.

Nevíme-li si stále rady, není nic jednoduššího než bezplatně se poradit případně rovnou zavolat  na zelenou linku 800 799 997. Na této lince Vám ochotně zodpoví všechny dotazy pracovníci Dobrepneu.cz,  kteří mají dlouholeté zkušenosti v oboru. Další  výhodou je,  že  nabídka valné většiny značek a rozměrů, díky vlastním skladů a propojení s dodavateli po celé Evropě.  Nejen, že nezaujatě doporučí značku či dezén na míru, ale zároveň vyhledají nejlepší možnou cenu v Evropě a také díky přímému nahlížení do skladů výrobců přímo u nich.  Stejně tak nerušeně můžete prohlížet nabídku na webu www.dobrepneu.cz. Zde naleznete i informace o stáří pneumatik a zemi původu u všech které jsou přímo skladem na provozovně. Pokud chcete získat ještě něco navíc, můžete být zařazeni do slosování o stylový tablet PC, kterých se letos v říjnu rozdává 100 ks.

Výběr článků

Načítám