Hlavní obsah

Na lyže do Alp letos levněji!

Novinky, EXIM TOURS a.s.

Vydejte se na zimní dovolenou za nádhernými, zasněženými svahy s kilometry skvěle upravených sjezdovek, a před Vánocemi dokonce se skipasem zdarma. Nalákáme vás do Itálie, Rakouska, Švýcarska, Francie i do slovenských Tater, letos za výhodnější ceny.

Lyžování s EXIM Tours!

Článek

Dovolenou v Alpách s Exim tours pořídíte letos o 15–20 % levněji než v loňském roce. Pokud navíc do 20. října využijete first minute nabídky, získáte u většiny zájezdů slevu dalších 5 %. Za skvělým lyžováním se můžete vypravit jak vlastní, tak u vybraných středisek v Itálii a Rakousku autobusovou dopravou. Skipas vás vyjde v průměru na 5 až 6 tisíc korun. Záleží ale na středisku a také typu sezóny.

EXIM Tours - lyžování v italských Alpách

Itálie pro rodiny s dětmi

Val di Fiemme, Val di Fassa a dalších deset středisek, propojených v gigant s názvem Dolomiti Superski, jsou jedničkou mezi skiareály zaměřenými především na rodiny s dětmi. Perfektně značené a upravené sjezdovky spojují i někdy velmi rozlehlá střediska, ve kterých lze najít všechny úrovně tratí, od dlouhých modrých mírných svahů určených pro začátečníky či děti, přes atraktivní červené sjezdovky, až po adrenalinové kopce. Itálie vždy nabízí skvělé zázemí, ať už jde o nejmodernější a pohodlné lanovky, výběr restaurací a bufetů přímo na sjezdovce, lyžařské školy či školky a parky pro děti. Ve vybraných italských skiareálech navíc před Vánocemi a na jaře zaplatíte pouze ubytování, v rámci kterého obdržíte skipas zdarma. Pokud si chcete užít lyžování na zajímavých a neotřelých svazích, takové zážitky vám nabídne městečko Livigno, zdatnějším lyžařům případně Madonna di Campiglio. V Livignu si lze navíc užít báječné nákupy v bezcelní zóně a navštívit moderní bazénové centrum Aquagranda.

EXIM Tours - lyžování v italských Alpách

Stylové lyžování v Rakousku

Pokud toužíte strávit týden ve stylovém alpském hotýlku s výběrem tradičních specialit, zvolte Rakousko, oblíbené mimo jiné díky své dostupnosti. Nejbližším lyžařským střediskem, přibližně 350 km od Prahy, je Pyhrn-Priel. Pět rakouských ledovců ve výškách tří tisíc metrů zaručuje kvalitní sněhovou pokrývku a upravené tratě po celý rok. Většina rakouských hotýlků, jako například Alpenhotel Dachstein, navíc disponuje příjemným spa s bazénem. Užít si ale můžete i soukromí komfortně zařízených apartmánů.

EXIM Tours - lyžování v italských Alpách

Luxus jménem Francie a Švýcarsko

Francie nabízí v současné době rozsáhlé, velkokapacitními kabinovými lanovkami vzájemně propojené lyžařské areály. Sjezdové tratě vyhoví nárokům lyžařů všech kategorií. Snowboardisté mají v každém středisku k dispozici alespoň jeden snowpark s halfpipe, quarterpipe či raily a většinou nechybí ani boardercrossový areál nebo černá sjezdovka s boulemi. Při výběru ubytování lze volit mezi stylovými chalety či velkými rezidencemi. Ať tak či tak, obojí najdete de facto přímo na svazích.

EXIM Tours - lyžování v italských Alpách

Zermatt a Davos, to jsou zvučná jména lyžařských středisek skloňovaných mezi lyžaři po celém světě. Mezi nejznámější vrcholy zde patří Matterhorn, Monte Rosa nebo Jungfrau. Švýcaři berou lyžování jako životní styl, a tak z něj pro vás udělají opravdu luxusní záležitost se vším všudy, a tak můžete za své peníze očekávat dokonalý servis, skvělé ubytování a bezchybně upravené sjezdovky. K vaší celkové relaxi tady přispěje i fakt, že do některých středisek jako Zermatt a Saas Fee je zakázaný vjezd automobilů. Svézt se můžete nechat elektromobilem či koňským spřežením. Největší atrakcí je pak jednoznačně nejdelší, 22 km dlouhá sjezdovka vedoucí do Valtournenche.

EXIM Tours - lyžování v italských Alpách

Tatry v novém

Štrbské pleso a Tatranská Lomnica ve Vysokých Tatrách znovu lákají turisty na nové komfortní lanovky, příjemné ubytování a originální slovenské speciality. Spokojeni tu budou především zkušenější lyžaři, kteří se mohou těšit na převážně červené sjezdové tratě. Středisko Jasná v Nízkých Tatrách pak nabízí i množství kvalitních černých sjezdovek. Lyžování tu lze kombinovat s pobytem v zábavním aquaparku Tatralandia.

EXIM Tours - lyžování v italských Alpách

Vaše lyžování s Exim tours:
Rakousko – Dachstein-West – Apt. Edelweiss – 8.,15.,22. 2. 2014 – 8 dní – BS – 2.790 Kč
Rakousko – Zillertal – Sunnbichl 3 * – 8.,15.,22. 2. 20014 – 8 dní – AI – od 8.990 Kč včetně skipasu
Itálie – Val di Fiemme – Corona 3 * – 21. 12. 2013 – 8 dní – PP – 5.490 Kč
Itálie – Livigno – Chalets Canton – 11. 1. 2014 – 8 dní – BS – 4.990 Kč
Francie – Risoul/Vars – Pra Sainte Marie – 14. 12. 2013 – 8 dní – BS – 1.390 Kč
Švýcarsko – Davos – Strela 3 * – 15. 12. 2013 – 8 dní – SN – 8.990 Kč včetně skipasu
Slovensko – Tatranská Lomnica – Grandhotel Praha 4 * – 10. 12. 2013 – 6 dní – SN – 5.490 Kč

Výběr článků

Načítám