Hlavní obsah

Barevný beton dodá domu jedinečný a originální vzhled

Komerční článek

Beton je materiál neomezených možností – může být stěnou, stropem, schodištěm, podlahou barovým pultem, i kuchyňskou linkou. A vůbec nemusí být šedý. Trendům moderní architektury vychází vstříc stále častěji barevný beton značky COLORCRETE.

Architekti z ateliéru Pavel Hnilička Architekti navrhli černý beton

Článek

Barevný beton je moderní beton pohledové kvality, který stavbě vtiskne originální vzhled. Vyrábí se v  téměř nekonečné škále odstínů. Při jeho probarvování se nejčastěji používají červené, hnědé, černé, případně žluté pigmenty na bázi barevných oxidů železa. Méně běžné jsou pigmenty bílé, modré a zelené. Na konečný barevný odstín betonu mají vliv i další jeho složky, a to odstín použitého cementu a zabarvení kameniva.

Barevné pigmenty, kterými se probarvuje beton

COLORCRETE je barevný architektonický beton ze sortimentu skupiny Českomoravský beton, jednoho z nejvýznamnějších výrobců betonu na našem trhu. Složení je navrženo s ohledem na jednoduché zpracování a dobrou zatékavost betonové směsi. Díky tomu je možné s jeho využitím realizovat i velmi složité tvary a detaily pohledových ploch.

Barevné pigmenty, kterými se probarvuje beton

Při výrobě je kladen důraz na kvalitu jednotlivých složek betonu a pigmentů, které ovlivňují barevnou stálost a finální vzhled povrchu. Pro dosažení vysoké kvality barevné pohledové plochy je důležitá i spolupráce mezi výrobcem a architektem nebo investorem, na základě jejich požadavků se probarvené betony COLORCRETE navrhují. Zdarma je poskytována konzultace s technologem. Více na www.transportbeton.cz.

Barevný beton se uplatní při realizaci originálních podlah

Výběr článků

Načítám