Hlavní obsah

Jak si užít dovolenou na kolech? Vyberte správný terén a hlavně bydlení! Poradíme, jak na to!

Novinky, OREA HOTELS s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi propadli cykloturistice! Každý pátý tráví na kole podstatnou část volného času. O dovolené v sedle kola je stále větší zájem, nicméně ne každý penzion nebo hotel je na cyklisty připravený a ne každá cyklostezka je kvalitní. Předejděte problémům a mrkněte, kam vyrazit.

Na dovolenou na kolech vyráží stále více Čechů – a chtějí větší komfort než dříve.

Článek

Máme pro vás tipy – jak poznat hotel, kde jsou turisté vítáni, a kde jsou ty nejlepší cyklolokality.

Ráno sednout na kolo, ujet několik desítek kilometrů, dát si někde dobrý oběd a večer se vrátit do kvalitního zázemí hotelu a dopřát si třeba masáž ve wellness centru – tak vypadá představa Čechů o ideální cyklodovolené. Ne každý hotel se ale dokáže postarat o hosty, kteří dorazili na kolech.

Cyklisté vítáni – tady máte kompletní zázemí

I proto vznikl projekt „Cyklisté vítáni“, který sdružuje místa, která jsou vhodná pro ubytování cyklistů. Do projektu už se zapojili desítky podniků v Česku, včetně některých hotelů ze sítě OREA HOTELS – komfort pro cyklisty tak může mít podobu čtyřhvězdičkového hotelu.

Co musí splňovat hotel, kde jsou „Cyklisté vítáni“?
Musí nabízet možnost ubytování jen na jednu noc
Musí nabízet snídani, která bude energeticky vydatná, ale zároveň s minimem tuků
Musí disponovat uzamykatelnou místností/boxem pro úschovu kol
Musí nabízet možnost umytí kola, nářadí na jednoduché opravy i možnost vyprat si dres
K dispozici musí být lékárnička a dostatek informačních materiálů o cyklotrasách v okolí

„Cyklistům musíme nabídnout možnost ubytovat se jen na jednu noc a uzamykatelnou místnost pro kola, ale třeba i snídani, která je energetická bohatá a zároveň s minimem tuků,“ přibližuje podmínky udělení národní certifikace, která je srovnatelná s podobným systémem v Evropě, manažer OREA Hotelu Devět Skal na Vysočině. Ten se do projektu zařadil jako jeden z prvních. Na konci července už ale bude „Cyklo friendly“ hotelů OREA HOTELS rovných dvanáct.

Šumavský OREA Wellness Hotel Horizont je rájem pro cyklisty – večer mohou nechat únavu odplavit v luxusním wellness centru.

Cyklomapy i obědové balíčky – to jsou další bonusy

V OREA HOTELS jdou navíc ještě dál a cyklistům dopřávají v rámci letních cyklistických balíčků ještě větší komfort. V krkonošském OREA Vital Hotelu Sklář se tak turisté po návratu z celodenního výletu dočkají piva a reflexní masáže chodidel zdarma. Zdarma je jim k dispozici bazén, sauna i vířivka.

K většině cyklistických pobytů pak klienti dostanou i cyklomapy, k některým obědový balíček. V ceně může být i zapůjčení kol. „Klient se jen dopředu ozve, my mu kola připravíme,“ říká recepční. Všechna jsou samozřejmě seřízená a kvalitní. „Často slýcháme, že dokonce kvalitnější než kola samotných klientů,“ dodává s úsměvem.

Šumavský OREA Wellness Hotel Horizont je rájem pro cyklisty – večer mohou nechat únavu odplavit v luxusním wellness centru.

Na hory jen s dobrou fyzičkou

Hotely s certifikací „Cyklisté vítáni“ jsou rozeseté po celém Česku – a je jen na vás, kam na dovolenou na kolech vyrazíte – zda do hor, nebo  po rovinkách podél Baťova kanálu.

Na Šumavě zažívá cyklistika v posledních letech boom, spousta tras vznikla ve spolupráci s národním parkem. Hlavním tahákem je příroda, pozor ale na to, že trasy jsou náročnější, často s velkým převýšením a vedené v terénech. Tady budete potřebovat horské kolo a večer pak relaxační masáž v hotelu OREA Wellness Hotel Horizont. S podobnými podmínkami počítejte i v Krkonoších. Pro fajnšmekry je tady takzvaná Krkonošská diagonála – náročný 70kilometrový výlet.

Šumavský OREA Wellness Hotel Horizont je rájem pro cyklisty – večer mohou nechat únavu odplavit v luxusním wellness centru.

Moravskou stezku zvládne každý

O poznání snadnější terény pak najdete podél řeky Moravy. Zdejší cyklotrasa měří asi 80 kilometrů a najet na ni můžete v Otrokovicích, kde leží OREA Hotel Atrium. Čeká vás rovinka, přehledný terén a spousta zajímavých míst.

Ať už se ale vydáte kamkoli – máte jednu jistotu – že se vrátíte do perfektního zázemí hotelů OREA HOTELS, kde se o vás postarají a kde načerpáte síly na další cestu.

Výběr článků

Načítám