Hlavní obsah

Nejvíc retro je pro Čechy trabant a Vladimír Menšík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdybyste se v Česku zeptali, co je nejvíc retro, většina lidí by odpověděla, že trabant a legendární herec Vladimír Menšík. Ukázal to průzkum online banky ZUNO. Až 62 % Čechů považuje bakelitové vozítko z NDR za největší ikonu retra v Česku. Druhé místo v průzkumu získaly síťovky (58 %) a plísňové džíny (30 %). Mezi osobnostmi z období 80. a 90. let jasně vyhrál Vladimír Menšík, kterého uvedlo 48 % respondentů.

ZUNO BANK AG

Článek

Léto ´89

Téměř třetina dotázaných řekla, že jejich nejoblíbenější prázdninovou destinací byla právě Jugoslávie. Za ní následovaly víkendové chaty (24 %) a kempingy v rámci Československa. Doby, kdy Češi odjížděli na dovolenou s plným kufrem vlastního jídla, jsou však už dávno pryč. Dnes si na dovolené dopřejí více. Běžně na ni však šetří celý rok, anebo na její nákup využívají kreditní kartu.

ZUNO BANK AG

Neztrácejte čas a peníze - bankujte online

Průzkum také zjistil, že 40 % Čechů otravuje zdlouhavá byrokracie a papírování na úřadech i v bankách. Obtěžuje je také nesrozumitelný jazyk, kterým s nimi tyto instituce hovoří. Takové chování dnes lidé považují za relikt minulosti. Právě online banka ZUNO je alternativou k tradičním „retro“ bankám. Nabízí nulové nebo velmi nízké poplatky a je dostupná na internetu nebo prostřednictvím mobilního bankovnictví. Klienti si mohou vše zařídit online 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Více informací na www.zuno.cz

ZUNO BANK AG

Průzkum provedla agentura Perfect Crowd v červnu 2013 na vzorku 500 respondentů v České republice.

Výběr článků

Načítám