Hlavní obsah

Emiráty - dovolená s dotekem luxusu

Novinky, Alena Kovářová, EXIM tours a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojené arabské emiráty zapůsobí na cestovatele jako sen. Bělostné písčité pláže, teplé průzračné moře Perského zálivu, honosná architektura, orientální zlaté trhy, mistrovská golfová hřiště, ale i sjezdovka v obchodním centru a skvělé nákupy.

Světoznámý hotel Burj Al Arab

Článek

Pohádkové místo Dubaj

Vše, co si na dovolené můžete přát, se vám splní právě v SAE, tedy Spojených arabských emirátech. Nádherné počasí a Perský záliv, kde se teplota moře drží v letních měsících lehce pod třicítkou, zaručují celoroční koupání a opalování na dlouhých plážích s bělostným pískem, jakou je například Jumeirah. To vše se snoubí s pohádkovým kouzlem orientálních bazarů a dubajských luxusních módních domů, kde najdete i sjezdovku, největší mořské akvárium na světě či největší krytý trh se zlatem, včetně dechberoucí fontány. V Dubaji, jednom z nejluxusnějších emirátů, a zároveň jakési „výkladní skříni“ země lze obdivovat také supermoderní architekturu, jejímž symbolem je světoznámý hotel Burj Al Arab, ve kterém se lze ubytovat, zajít do vyhlídkové restaurace na kávu nebo v rámci fakultativního výletu Večeře v Burj Al Arab ochutnat místní speciality.

Průzračné moře Perského zálivu

Do Emirátů za zážitky

Pouštní země na březích Perského zálivu ale nenabízí jen relaxaci na překrásných plážích a odpočinek v nádherných, luxusně vybavených hotelových rezortech se skvělým servisem. V rámi fakultativních výletů s EXIM tours vás tu čekají i zážitky jako výlet terénními vozy do pouště, kde můžete pozorovat romantický západ slunce, lodní výlet arabskou plachetnicí „dhow“ se šnorchlováním, návštěva delfíní show nebo Ferrari Worldu, největšího krytého Ferrari parku na světě, kde se při projížďce na horské dráze budete cítit jako ve formuli 1.

V emirátu Sharjah se nachází množství muzeí a galerií, emirát Ajman nabízí 36 km dlouhé pobřeží, které z větší části tvoří úchvatná písčitá pláž, a kde se můžete setkat s tradičním způsobem života místních rybářů. Nejsevernější z emirátů, Ras Al Khaimah, je mnohými považován za nejkrásnější. Překvapí vás kontrast červených písečných dun, které končí až v tyrkysově modrém moři. V emirátu Fujairah můžete navštívit léčivé prameny a prohlédnout si přírodní vodopády.

Průzračné moře Perského zálivu

Něco pro dámy…

Pokud hledáte pulzující město s moderní tváří, stylovými restauracemi a kavárnami, supermoderní architekturou a především „nekonečnými“ nákupními možnostmi, jsou Emiráty tím pravým místem pro vaši dovolenou. Obrovská obchodní centra, jako je například Dubai Mall, nabízejí plejádu známých luxusních značek, ale i zajímavých, v Evropě ne běžných butiků. Zboží i suvenýry tu navíc pořídíte za skvělé ceny a těšit se můžete především na nákup šperků z drahých kovů orientálního i moderního designu, ale i nákup koření, látek, šátků a bot nebo kabelek. V Dubaji najdete několik zlatých trhů a nespočet klenotnictví. Nejznámější ulicí v emirátu Abú Dhabí je Corniche, která je dlouhá 8 kilometrů a kde lze nakupovat hodiny a hodiny.

Průzračné moře Perského zálivu

Pokud vás nakupování přestane bavit, můžete si odpočinout na jednom ze špičkových golfových hřišť, kde si prostřednictvím EXIM tours můžete předem rezervovat svůj tee time.

Spojené arabské emiráty jsou zemí pro ty, kteří chtějí zažít nezapomenutelnou dovolenou plnou báječného koupání, relaxace a skvělých nákupů v zemi s dotekem luxusu.

Výběr článků

Načítám