Hlavní obsah

Afrodiziakum ze zahrádky

Říká se, že láska prochází žaludkem. Výkladů tohoto ustáleného rčení je mnoho, není ale pochyb o tom, že romantická večeře dokáže jako naprosto přirozené afrodiziakum pravé zázraky. Ve správný okamžik má stejný účinek i sklenice dobrého vína. I v obyčejném ovoci a zelenině se však ukrývají látky, které dokážou podnítit touhu.

Catler

Článek

Budič vášní i letní osvěžení

Ovoce a zelenina jsou vítaným zdrojem vitaminů a dalších živin, dokážou ale mnohem více. Třeba obyčejná mrkev, která je překvapivě chutnou vzpruhou v letních dnech. Přestože si ji spojujeme hlavně s péčí o zrak, mrkvová šťáva  podporuje trávení, zvyšuje odolnost proti infekcím nebo také zpomaluje proces stárnutí buněk. V jiných kulturách ale je, nikoliv neopodstatněně, vyhlášeným afrodiziakem. Stejnou pověst má po celém světě ananasová šťáva, se kterou si také můžete zpříjemnit chvíle pohody. Je to zejména díky tomu, že zlepšuje prokrvování. Stejně tak ale pomáhá předcházet zánětům, čistí organismus a je bohatá například na draslík, vápník nebo sodík.

www.catler.cz

V Česku jsou ze stejného důvodu mnohem známější celer a zázvor. Celer je vydatným zdrojem hořčíku, který patří mezi nejlepší povzbuzovače zejména u mužů. Zázvor zase zvyšuje citlivost erotogenních zón. Pokud máte kvalitní odšťavňovač, zaručeně z těchto tvrdých kořenů dostanete to nejlepší. Právě konzumace zeleniny a ovoce formou čerstvých šťáv je velmi důležitá. Do jedné sklenice čerstvého džusu se totiž vtěsnají živiny třeba z půl kila plodů, což je množství, které byste naráz jen těžko snědli. Větší množství vitaminů a živin z čerstvých šťáv se samozřejmě následně zákonitě projeví pozitivně ve vašem těle.

www.catler.cz

Také si rádi pochutnáte na Venušiných plodech?

Kouzlit se dá i s typickou prázdninovou lahůdkou, zralými jahodami. S odšťavňovačem vybaveným extraktorem pyré, jakým je například Catler JE 4011, si z tohoto ovoce můžete připravit řadu přírodních pochoutek. Organické kyseliny obsažené v jahodách působí jako prevence proti nádorovým onemocněním, vysoké množství zinku zase podporuje tvorbu pohlavních hormonů a nepřímo přispívá ke kvalitnímu partnerskému soužití. Díky tomu si jahody vysloužily přezdívku Venušiny plody.

www.catler.cz

Skvělým zdrojem energie jsou ale všechny ovocné a zeleninové šťávy. Ty ovocné podle Moniky Divišové, nutriční poradkyně a majitelky společnosti Wellnessia , podporují regeneraci svalů a celého organizmu po fyzickém výkonu. Šťávy ze zeleniny svými živinami zase v těle udržují správnou hodnotu pH a tím pomáhají předcházet obezitě či diabetu, ale i jiným nemocem.

Kvalitní šťáva vyžaduje kvalitní pomocníky

Pro maximální výtěžnost šťávy z ovoce a zeleniny je důležitý odšťavňovač s výkonným motorem a kvalitním odšťavňovacím sítem. Hranice dostatečného výkonu motoru se pohybuje kolem 1000 W, ale perfektní výsledek zajistí až výkon od 1200 W. Kvalitu odšťavňovacího síta určuje použitý materiál a množství otvorů, kterými extrakt z plodů proniká. S odšťavňovačem Catler JE 4011, jehož ostří je zpevněné titanem a jehož stěny z mikrosíťoviny mají více než 40 000 miniaturních otvorů, šťávu vyčarujete doslova během pár sekund, a i z těch nejvíce vzdorujících plodů zbude jen suchá dužina.

www.catler.cz

Výběr článků

Načítám