Hlavní obsah

Titul MBA za mne práci ani kariéru neudělá, ale co kdyby….

Novinky, B.I.B.S., a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletý manažer Mirek bilancuje svou kariéru, pracovní vztahy, přemýšlí jak být výkonný v práci, jak se dále rozvíjet v současné ekonomické situaci a zároveň se věnovat rodině. Přečtěte si jeho příběh.

B.I.B.S., a.s.

Článek

Po studiu Vysoké školy ekonomické jsem zůstal v Praze, kde pracuji a snažím se věnovat rodině, co to jde. Párkrát za rok se scházím s kamarády z fakulty na pivo. Z původního „jednou měsíčně“ jsme rádi, když se vidíme čtyřikrát do roka. Naposledy jsme řešili zajímavé téma, kdo je a kdo není MBA ...  Měl jsem pocit, že nás, bez těchto tří písmen za jménem, ubývá. Vím, že titul za mne práci ani kariéru neudělá, ale co kdyby….

Začal jsem se o MBA více zajímat. Sešel jsem se s absolventy několika škol, kteří tvrdili, že ta jejich je nejlepší. Stejně jsem nevěděl kam jít studovat. Zajímaly mě náklady, vynaložený čas a co mi to přinese. Kamarád Martin, který nově nastoupil do banky, mi řekl, že „dostal lano“ od spolužáka ze studia MBA v Brně. MBA studium na BIBSu mi doporučili i další dva známí, kteří jej absolvovali v Praze. Diskuze se postupně dostala do roviny, kdo koho zná, s kým kdo seděl v lavici. Já si pak uvědomil, že kritériem výběru MBA budou právě spolužáci a lidé, kterým studium něco přineslo.

Druhý den jsem si začal zjišťovat informace. Zkoumal jsem nejen důvěryhodnost škol, ale také zjišťoval něco o absolventech. Třeba na BIBSu se absolventi schází již patnáct let. Posluchači školy se scházejí již několik let v rámci SAMBA (Spolek Absolventů MBA) a nově také v mezinárodní ALUMNI Nottingham Trent University. Výuka MBA na BIBSu probíhá na řešení praktických problémů firem, ve kterých studenti pracují. Rozhodl jsem se tedy pro BIBS a jejich program MBA Senior Executive s diplomem od prestižní britské univerzity. Od konce června po dobu 1,5 roku budu studovat převážně o víkendech dle mého výběru buď v Praze, nebo v Brně.

Zajímá vás také MBA? Zkuste se podívat na Jak na MBA, kde si můžete zamluvit místo na ukázkovou výuku MBA zdarma ve dnech 14. nebo 15. 6. 2013.

Výběr článků

Načítám