Hlavní obsah

Zlobí Vás alergie, kožní exémy, astma?

Novinky, www.prirodni-matrace.cz

Pomoc existuje. Naše tělo při spánku spočívá na matraci v posteli nejméně 7 až 8 hodin každou noc. Často se svou matrací strávíme víc času než s dětmi či partnerem. Při spánku je člověk maximálně zranitelný a přijímá nebo vnímá, více než přes den, jakékoli okolní vlivy a vjemy.

Postele z masivu na míru

Článek

Zakázková výroba pro zdraví. Matrace na míru a zakázku z přírodních materiálů. Na našich stránkách www.prirodni-matrace.cz si můžete poptat kalkulaci a cenu na Vaše matrace na míru a zakázku s nestandartními rozměry a s nestandartním složením jádra uvnitř matrace. Záleží pouze na Vaši volbě rozměru, který u matrace na míru na přání potřebujete. Postele z masivu Smrk, Borovice, Buk, Dub na objednávku a míru vyrábíme a zasíláme do 14 dnů od data objednávky, pokud si sám zákazník nestanoví jinak. Vše potřebné včetně informací o konkrétním výrobku získáte na www.prirodni-matrace.cz.

Zakázková výroba na míru

Lidské tělo respiračně vnímá a vstřebává okolí skrz kůži látkovou výměnou. Lidská pokožka je označována jako zrcadlo lidského organizmu. Nové vnější projevy vznikající na kůži mohou signalizovat závažná vnitřní onemocnění. Kůže odděluje a bezpečně chrání vnitřní prostředí organizmu od zevních škodlivých vlivů. Kromě ochrany před fyzikálními (teplem, chladem, UV zářením) a chemickými faktory se podílí na regulaci teploty těla, tvorbě vitaminu D a zabraňuje ztrátám tělních tekutin. Prostřednictvím receptorů umožňuje vnímání tepla, chladu, tlaku a vibrací. Umělohmotné matrace Vám většinou nabídnou inertní a chemický zážitek, doprovázený toxickou lázní, která mnohdy vyvolává exémy, podráždění nebo také alergie. Alergie jsou už běžnou civilizační chorobou. Žijeme v nadmíru znečištěném a uměle izolovaném prostředí. Alergie si vytváříme sami. Kožní příznaky jsou často prvním projevem alergie. Hlavními alergeny jsou roztoči, pyly, potrava, plísně, chemie a umělá hmota.

Zakázková výroba na míru

Ovšem největší z možných rizik, která neviditelně ovlivňují náš život, jsou zpomalovače hoření obsažené právě v „levných“ matracích. Zpomalovače hoření se prokazatelně usazují v lidské krvi v lymfě i v mateřském mléku. Podle Margarity Curras-Collazo, docentky buněčné biologie a neurověd: „Zpomalovače hoření mohou představovat nebezpečí pro lidské zdraví, zejména pro kojence a batolata, kteří mají větší pravděpodobnost při spolknutí domácího prachu nebo získání těchto toxických chemických látek prostřednictvím mateřského mléka.“ Ačkoli zpomalovače hoření můžeme nalézt běžně v celém bytě, v podobě televize, počítače a nábytku, jen málo těchto věcí je s námi v tak intimním kontaktu jako naše matrace celou noc. Vystavení organizmu alergenům interiérů představuje významný zdravotní rizikový faktor. Většina věcí kolem nás je z ropy, respektive z umělé hmoty a lidské tělo se chemickým lázním samozřejmě brání po svém. Často při dlouhodobém setkávání s toxicitou dojde k velmi vážnému přecitlivění organizmu a právě vzniku alergie.

Zakázková výroba na míru

A právě jedním z hlavních „podpůrců alergie“ a „paliv“ domácích požárů jsou polyuretanové pěny – tedy „polstry“ nejrůznějších sedaček, pohovek, gaučů, křesel. Za měkoučké dokonalé posezení nebo poležení v plastech platíme rizikem svého zdraví. Rizika, kde se z veškerého nábytku uvolňují zpomalovače hoření, jsou mnohonásobně vyšší. Prostředky snižující hořlavost matrací zpomalují skutečnou rychlost šíření požáru jen o několik vteřin, avšak každodenní kontakt s umělinami a toxický dým uvolňovaný při jejich vzplanutí je v zásadě nebezpečnější než samotný požár. Ftaláty (DEHP, DBP, BBP) mohou poškodit reprodukční systém malých dětí a mohou narušit hormonální systém. Bromované zpomalovače hoření (Deka BDE, Penta BDE, HBCDD) v životním prostředí těžce rozložitelné se mohou hromadit v těle a mají negativní účinky na játra, mozek a nervový systém. Perfluorované chemikálie (PFOS, PFOSA, PFOA) mohou způsobovat vrozené vady, poškodit imunitní systém a ovlivňují činnost štítné žlázy. Bisfenol-A (BPA) může poškodit mužské rozmnožovací ústrojí, zvýšit riziko rakoviny, způsobovat obezitu, diabetes, odolnost vůči inzulinu, onemocnění vaječníků nebo také potraty. Jak se bránit? Jak tedy klidně spát a bez zdravotních rizik?

Zakázková výroba na míru

Naštěstí alternativa existuje. Zdravé spaní bez chemických přísad, syntetických látek a již zmíněných zpomalovačů hoření se jmenuje „přírodní matrace“. Přírodní matrace jsou kvalitně ručně zhotoveny bez zásahu strojní výroby a chemických procesů. Matrace jsou vyráběny z dokonalých materiálů přírody, které jsou vhodné, jak pro astmatiky a alergiky, tak pro děti, pracující a seniory. Přírodní matrace s.r.o. používají staletími ověřené a bezpečné materiály, které se postupně vyvinuly přirozeně spolu s člověkem. Již přes 40 000 let lidstvo používá pro svou potřebu a život různé rouna, srsti a rostlinné suroviny. Od nepaměti lidé sešívali kostěnými jehlicemi různé kožešiny pro ochranu a pohodlí. Matrace z přírodních materiálů v podobě bavlny, koňské žíně, ovčí vlny, kokosového vlákna, přírodní mízy kaučukovníku, lnu, konopí nebo velbloudí srsti poskytují člověku tradiční zdravý spánek bez toxických látek a nevyzpytatelných karcinogenů. Matrace z přírody nám tak stále poskytují odkaz zdraví našich předků.

Zakázková výroba na míru

Kvalitní ručně v Čechách zhotovené přírodní matrace poskytují nezbytnou ortopedickou podporu potřebnou pro zdravé tělo a regeneraci s minimální péčí po dobu mnoha let. Matrace absorbuje vlhkost v okolí těla, chrání klouby a páteř, je zdravotně nezávadná a přirozeně spolupracuje s citlivou lidskou pokožkou. Jedinou nevýhodou je, že dobré ekologické přírodní matrace stojí víc než umělé syntetické. Lidé, kteří pečují o své zdraví, si však umí dobře vybrat. Člověk Evropský už pomalu dospívá a začíná si volit zdravější a kvalitnější věci, které po mnoho let budou sdílet společný prostor k životu. Lidé v Čechách už začínají mnohdy volit matrace, které nebyly vakuovány a dovezeny přes půl světa v kontejnerech sycených pesticidy či kyanidy proti hmyzu. Dnes již lidé podporují ruční práci a kvalitu zrozenou v civilizovaném světě, který má vysoké zdravotní hygienické a bezpečnostní normy a předpisy pro nás i naše děti.

Zakázková výroba na míru

Přírodní organické matrace a postele si můžete vyzkoušet  v Institutu zdravého spaní: Showroom Praha – Vršovice, Vršovická 7/27, na rohu Petrohradské, tramvajová zastávka Bohemians nebo v Nové Pace, Šlejharova 36 (hlavní tah Praha – Krkonoše). Zabýváme se Českou ruční výrobou matrací z čistě přírodních materiálů. Realizujeme rychle a kvalitně zákaznická přání a výrobu matrací a postelí z masivu na míru. Navštivte nás.

Zakázková výroba na míru

Výběr článků

Načítám