Hlavní obsah

Víte co máte pod podlahou?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo starého prošlapaného koberce dáme krásnou novou „plovoucí podlahu“. Také sousedé pod vámi se bezpochyby velmi rychle dozvědí o vaší radosti z nové podlahy. Výměna koberce za laminátovou podlahovou krytinu totiž bez vhodné izolace výrazně zvýší kročejový hluk.

Knauf Insulation Trading, s.r.o.

Článek

Pes je zakopán už v samotném používání pojmu „plovoucí podlaha“ pro samotnou podlahovou krytinu. Přitom plovoucí podlaha znamená docela něco jiného a označuje celou skladbu podlahy. Dělí se na těžkou plovoucí podlahu a lehkou plovoucí podlahu. Jejich nedílnou součástí je akustická a tepelná izolace. Zajistí nejen klid na zasloužený spánek, ale také výrazně sníží vaše účty za topení.

Jakou izolaci do podlahy zvolit

Izolace z tvrdých a neelastických materiálů jako XPS nebo EPS sice izolují tepelně a pro použití v podlahách disponují požadovanou pevností v tlaku, zvuk však nepohlcují téměř vůbec. Hodí se do přízemních prostor, u kterých je vyšší míra vlhkosti. Funkci tepelné a současně akustické izolace dokáže ideálně splnit minerální izolace. Pokud je rekonstrukce či výměna podlahy u vás aktuálním tématem, určitě zkuste štěstí v soutěži Knauf Insulation Hledáme podlahu na zateplení, kde můžete vyhrát izolaci podlahy v hodnotě 33 000,- Kč a už jen za samotnou účast získáte lákavou slevu 30 %. A řešíte-li zateplení jiné části domu, nepřehlédněte další akce Knauf Insulation na soutěžních stránkách www.dumnazatepleni.cz, můžete získat izolace v hodnotě až 140 000,- Kč.

Akustiku a tepelnou izolaci podlah se vyplácí nepodcenit. Následné úpravy jsou neskutečně pracné a nákladné. Ta trocha času, který věnujete podlahám, se vám v budoucnu mnohonásobně vrátí.

Výběr článků

Načítám