Hlavní obsah

Jak nosit oblek, abyste se ve společnosti neztrapnili

Komerční článekBANDI VAMOS

Bílé ponožky ke tmavému obleku. Ruce v kapsách saka. Krátké kalhoty a další neduhy, kterých se muži dopouštějí při nošení pánského obleku. To vše snižuje úspěch manažerům v práci, studentům u zkoušek nebo i mužům, kteří jdou na rande. Čtěte, jak těmto chybám předejít a vypadat v obleku skvěle.

Jak nosit oblek

Článek

K obleku nenoste košile s krátkým rukávem.

Nebude vám vidět manžeta rukávu košile. Vznikne dojem, že je vám sako velké, nebo že ho máte po dědovi. Proto vždy noste k obleku pouze košile s dlouhým rukávem. V letních měsících si můžete vzít košili s krátkým rukávem, ovšem sako nechejte doma.

 Po koupi obleku odstraňte všechny nášivky.

Se značkou na mikině určitě zaujmete, ale na pánském obleku ne. Je to stejné, jako byste nechali na džínách prodejní visačku.

 Poslední knoflík u saka nezapínejte.

Tento způsob zapínání má svůj historický původ. Muži nezapínali spodní knoflík, aby mohli lépe tasit zbraň. Dnes je důvod zcela jiný. Zapnutím všech knoflíků zdeformujete jeho přirozený tvar.

 Pánský oblek nenoste bez opasku.

K obleku vybírejte vždy opasek kožený a v barvě obuvi. Jeho šířka nesmí být větší než 3,5 centimetru. Široké nebo látkové opasky, které jste zvyklí nosit k riflím, nikdy k obleku nepoužívejte. Podívejte se, jak má vypadat pánský opasek k obleku, z býčí kůže.

 Délka kalhot končí na patě dva až tři prsty nad zemí.

To v případě, že máte na sobě obuv. V přední části musí být kalhoty pokrčeny na jeden varhánek. Vyvarujete se tak posměchům, že čekáte „velkou vodu“, nebo že máte oblek po starším bráchovi.

Bílé ponožky k tmavému obleku?

Nikdy! K tmavému obleku vybírejte vždy černé ponožky. Toto pravidlo platí u obleků z černých, tmavě šedých a modrých odstínů barev. Dobrým tipem jsou ponožky z bambusového vlákna s prodlouženou délkou a zdravotním lemem.

K pánskému obleku noste vždy šněrovací společenskou obuv.

Nepoužívejte mokasíny s uzavřeným nártem ani látkovou obuv. Tento druh obuvi je neformální a k pánskému obleku se nehodí. Takto má správně vypadat pánská společenská obuv do zaměstnání, na plesy, na svatby, do tanečních a podobně.

 Výhodný tip pro vás

Pokud se vyhnete těmto největším chybám v oblékání, nemusíte mít drahý oblek, a přesto můžete vypadat mnohem lépe než ostatní muži. Využijte skvělý tip na nákup pánských obleků BANDI, kde koupíte moderní obleky již od 2.999,- Kč. Navíc vám oblek zdarma upraví, čímž ušetříte až 1.000,- Kč. I při prvním nákupu můžete dostat slevu. Ale to pouze v případě, že úspěšně složíte Test pro muže.

Značka Pánské obleky BANDI obléká i známé osobnosti, jakými jsou například herec Václav Postránecký, herec Martin Zounar nebo porotce známých tanečních soutěží Zdeněk Chlopčík a další.

Tip navíc

Nevíte, jak uvázat kravatu? Nevadí. Podívejte se na jednoduché videonávody, jak vázat kravatové uzly.

Výběr článků

Načítám